El Festival

El Festival

El FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA  es reafirma en la voluntat intacta de continuar apostant tant pel present de l'escena jazzística com per revisar i reinterpretar el llegat del gènere i dels seus i les seves mestres.


Celebram la vint-i-setena edició en una situació molt estranya, una realitat social i cultural que mai no havíem vist i el desconhort per la crisi que el coronavirus està suposant per a la nostra societat.

Però ens hem encoratjat i elaborat una programació adaptada a les noves circumstàncies i sempre respectant les normes de seguretat sanitària que ens marquin les autoritats. 

Així mateix, pretenem que les activitats d'enguany tinguin repercussions en l’atenció social i sostenible per a la nostra població. Per a això, apliquem diverses mesures per reduir la petjada de carboni, entre les que destaquen el nou sistema de transport intern dels musics programats al nostre esdeveniment i el compromís de que la recaptació dels diferents concerts es destinen a l’associació Llar de Memòria, una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat treballar amb les famílies i els malalts d’Alzheimer o altres demències.

L'art del cartell d'aquest any és de Luís Seoane Gómez, artista galaico-pobler i seguidor del festival. Argumenta el disseny, l'arquitectura i panorama de la tramuntana poblera harmonitzada pel llegendari Gerry Mulligan que enguany fa vint-i-cinc anys del seu trànsit.

Des del 27 de juliol al 24 d’agost sonarà amb força el millor del jazz mallorquí, nacional i internacional a l’escenari del parc de Can Cirera Prim, espai elegit perquè el públic pugui gaudir de l’esdeveniment respectant les normes de seguretat.

L'encarregat de l'obertura del festival d'aquest any és el grup de Giovanni Guidi un dels pianistes més creatius i consistents d’Europa. Ens presentaran el darrer disc ‘Ojos de Gato’ un homenatge al gran saxofonista Gato Barbieri.

El següent concert el protagonitza Jean Toussaint un del grans saxofonistes que ha col·laborat amb els històrics del jazz i està protagonitzant una important carrera com a líder dels seus propis projectes.

Seguirem dimarts 10 d’agost amb el concert de Lucía Martínez la baterista i percussionista gallega és una de les artistes de jazz més inquietes del panorama jazzístic espanyol. Ens presentarà el seu últim treball enregistrat amb el seu nou grup berlinès The Fearless.

Un dels concerts del Festival Mallorca Jazz sa Pobla d'aquest any, on la veu serà protagonista, és el que protagonitzaran les cantants valencianes Ester Andújar i Eva Romero reproduiran la històrica i exitosa trobada de Carmen McRae i Betty Carter que realitzaren el 1987. Els seus bagatges musicals les converteixen en idònies intèrprets d’aquesta històrica sessió.

El grup encarregat de tancar el 27è Festival Mallorca Jazz sa Pobla és Highlands Project un jove grup de Mallorca que té la seva senya d’identitat en la fusió de diversos estils, com són ara el jazz, el soul, el funk i el rhythm & blues. La premsa especialitzada els considera com una de les bandes més acreditades i amb més gran projecció.

Des del Festival Mallorca Jazz sa Pobla donem consideració, respecte i atenció la comunitat de discjòqueis. Proposem sessions d’ambientació musical abans de cada concert amb el col·lectiu de Mallorca Black Music.

Des de fa setze anys la programació del Festival Mallorca Jazz sa Pobla compta amb les activitats pedagògiques del Seminari de Jazz de la Traveling School PlayJazz. Enguany es prepara una edició especial per adaptar-se als temps actuals. Jimmy Weinstein, Lilly Santon, Toni Miranda Tomas Fontin i Pere Dàvila, el grup base de la Traveling School Play Jazz a Mallorca, ens proposen classes de bateria, guitarra, saxòfon i iniciació al cant jazz.

Presentem un nou cicle ‘Jazz i Literatura’. El jazz i la literatura s’entrellacen en aquesta proposta present en el 27è Festival Mallorca Jazz sa Pobla uns espectacles amb textos d’autors com Paul Auster, en la veu de l’actor Salvador Oliva i Joan Margarit en la veu Joan Gomila i ambientació de música jazz.

També programam una exposició virtual de fotografies de músics que han actuat al Festival. La intenció és mostrar fotografies durant les setmanes que duri l’esdeveniment al Facebook del Festival: 

https://www.facebook.com/mallorcajazzsapobla/

Bon Festival!

 

Download attachments:

Marca Sa Pobla
logo fundacio