Festival de Jazz

Festival de Jazz

El FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA s'endinsa en la seva tercera dècada de vida amb la voluntat intacta de continuar apostant tant pel present de l'escena jazzística com per revisar i reinterpretar el llegat del gènere i els seus mestres.

Del 30 de juliol al 26 d'agost la bona música sonarà amb força a la plaça Major de sa Pobla. La 24ª. edició del FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA torna gràcies al suport de tots els implicats en mantenir un festival històric amb una trajectòria d'indubtable qualitat musical. L'actual situació econòmica dificulta considerablement el finançament del Festival i és d'obligació reconèixer el decidit pas cap endavant d'empreses privades que han volgut donar el seu suport a l'esdeveniment.

En aquesta edició, es realitzarà un programa de concerts i d'activitats paral·leles amb artistes de primera fila mundial, a l'escenari principal i cada dia del mes d'agost, a l'escenari central de la plaça Major, es podrà gaudir de diversos concerts off festival amb grups de diferents tendències del jazz. Tornarem a convertir sa Pobla en el punt de referència dels aficionats a aquest gènere.

L'encarregada de l'obertura del festival d'aquest any és la dues vegades guanyadora del premi Grammy, Cécile Mclorin Salvant és el més gran que li ha passat al jazz vocal en les últimes dècades.

Per al següent concert tindrem al grup Trempera! Quintet, és una de les millors bandes del nostre país amb integrants europeus i amb una forta presència internacional.

Seguirà el trompetista i compositor, Enrico Rava una de les figures més consagrades del jazz europeu en el circuit internacional i probablement, un dels músic de jazz italià més conegut internacionalment.

El darrer concert a l’escenari principal el realitzarà el Mallorca Jazz Col·lectiu, projecte ideat pel compositor i pianista Toni Vaquer amb un grup de músics de l’Illa amb un repertori arranjat per a l’ocasió.

El baterista i compositor Jimmy Weinstein és el coordinador del projecte pedagògic, que arriba a la tretzena edició, Seminari Internacional de Jazz amb la Traveling School. Aquest any proposa un seguit de novetats, a més de continuar amb el seminari per a músics d'iniciació al jazz i d'un nivell intermedi, es programen dos seminaris més per a músics professionals. Un laboratori d’improvisació per a gran grup amb el compositor mallorquí, Toni Vaquer, i una altra classe magistral amb una de les innovadores del jazz vocal, Jay Clayton una gran del jazz d'avantguarda i de la música contemporània.

Els seminaris conclouen amb concerts a l'escenari central de la plaça Major on es posen en directe els conceptes apresos durant aquests dies, complint així els objectius d'un projecte educatiu obert a una aposta per nous valors dins la música del segle XXI.

L'oferta musical es complementa amb una magnífica exposició de dibuixos, titulada "Jazz Portraits". Que ens acompanyarà durant tot el Festival a la sala Es Cavallets de la plaça Major.

Bon Festival!