Literatura i Jazz

Literatura i Jazz

 

UNA NIT VAIG SOMIAR QUE MON PARE ERA DÉUfoto Auster-Déu.JPG

Dijous, 5 d’agost a les 20.30 hores
Centre Cultural Sa Congregació
Salvador Oliva: actor, dramaturg i director


Tot comença quan Paul Auster va demanar als americans que li contessin històries viscudes per ells mateixos per després contar-les en un programa de ràdio. En va rebre prop de quatre mil de les qual en trià cent setanta-nou per convertir-les en literatura. Aquestes històries són les que conta el llibre Vaig creure que el meu pare era Déu.
Com que som un entusiasta de les històries de Paul Auster i perquè aquest llibre em va fascinar, un any després de llegir-lo, una nit, jo, vaig somiar que mon pare era Déu.
Una coincidència o una revelació?
No, un deute i un deure.
Parlar de racisme, d'amor, de mort, d'amistat, de religió, de guerra, de por, de sort..., amb exigència i naturalitat era la meva obligació. Les vivències són convertides en literatura i la literatura en teatre. Les nostres històries són les millors perquè són les que hem viscut. Paul Auster és un escriptor intel·ligent, capaç d'enganxar el lector amb un argument senzill, que fa de mirall dels comportaments humans i fa pensar molt, també juga amb l'atzar, les casualitats i en això m'hi sento molt identificat. Hi ha gent que pensa que els pren el pèl, però a mi m'encanta que jugui amb mi i em faci còmplice de la seva escriptura. La lectura de la seva obra em deixa un regust fantàstic.
(Aquest espectacle està dedicat a Joan Carles Bellviure per ensenyar-me tantes coses, i com no, als meus pares: Salvador i Maria.)

Premi Millor Espectacle del Teatre del Mar, 2006 
Premi Millor Espectacle de la fira In-victro de Vic, 2007 

Entrada invitació. 

bolla entrada Mesa de trabajo 1

JOAN MARGARIT, UN HOMENATGE
Joan Margarit.jpg

Dijous, 12 d’agost a les 20.30 hores 
Centre Cultural Sa Congregació 
Producció de La Fornal d’Espectacles.
Joan Gomila, rapsode i Cesc Montané, saxòfon.
 

El jazz també s’escriu, i això ho sabia molt bé el poeta Joan Margarit (1938-2021). La seva obra recull la passió musical d’aquest arquitecte i catedràtic tocat per les musses. En els seus versos tenen cabuda figures mítiques con Charlie Parker, Billie Holiday, Ben Webster i Ella Fitzgerald, altres de ben propers. Tot en nom d’un jazz que sempre l’ha mantingut com a font d’inspiració.
La Fornal d’Espectacles crea una funció sobre Joan Margarit il·lustrant la seva escriptura, la seva poesia contextualitzant la seva obra.
Entrada invitació. Ticketib.com

bolla entrada Mesa de trabajo 1 

 

 

Marca Sa Pobla
logo fundacio