Sa Pobla posa el focus en els autors censurats en la segona edició d’Albopàs Fest

Sa Pobla posa el focus en els autors censurats en la segona edició d’Albopàs Fest

Del 23 al 26 de juny, la companyia Ovnipresents i l’Ajuntament de sa Pobla seran els encarregats de l’organització d’aquesta segona edició d’Albopàs - Festival de Teatre Alexandre Ballester amb un programa divers i activitats per a tots els públics.

La segona edició: més gran, amb més activitats i més col·laboradors

Tot està a punt per a la inauguració de la segona edició d’Albopàs - Festival de Teatre Alexandre Ballester, que serà presentat al públic a sa Pobla el pròxim 17 de juny. Després d’una primera edició dedicada a l’autor pobler, aquest any la companyia i el consistori han decidit dedicar aquesta nova edició a autors i autores que han patit la censura, posant especial atenció a l’autor menorquí Joan Ramis i Ramis, autor convidat d’aquest Albopàs 2022.

A part de la companyia i l'Ajuntament, en aquesta segona edició hi han participat nous col·laboradors com el Teatre Principal de Palma, la Fundació Mallorca Literària, el Consell de Menorca, el Gremi de Llibreters de Mallorca i un conjunt d’empreses locals, tot per fer d’Albopàs una nova fita escènica de rellevància en la cultura illenca.

El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, manifesta que “davant la gran acollida de l'any passat era d'obligat compliment donar continuïtat al festival. És una activitat que ha arribat per quedar". Per la seva part, Antoni Simó Tomàs, regidor de Cultura, afegeix que “l'any passat, Alexandre Ballester va ser el punt de partida i, des d'aquest inici, sempre hem entès que havíem d'obrir el festival tant en línies de feina com geogràficament. La idea és convertir-nos en un referent entre els festivals del teatre dels Països Catalans”.

Esdeveniments per a tota la família

http://www.sapobla.cat/34aa9ec0-6056-46e7-b50c-078fadad4da9" alt="page3image34425472" width="224.061692" height="1.498740">

El programa d’activitats que es podrà veure a sa Pobla a partir de dia 23 de juny és divers i per a tots els públics, posant en el centre el nostre patrimoni teatral. En aquesta ocasió, hi haurà rutes teatralitzades familiars al carrer, dedicades a Joan Ramis i Ramis, i representacions de companyies de Mallorca, Menorca i Catalunya. També hi haurà trobades literàries i taules rodones al voltant del teatre de text en català. “Incloure col·loquis i activitats al voltant de les obres programades és una oportunitat d’ampliar la perspectiva d’aquest festival, de fer una relectura més completa dels nostres autors”, afirma Miquel Mas Fiol, membre d’Ovnipresents i organitzador d’Albopàs. Entre les innovacions més rellevants d’enguany, destaquen també la I Mostra de Teatre Escolar i la I Fira del Llibre Teatral, que es podrà veure a sa Congregació els dies 25 i 26 de juny.

Albopàs, una nova fita escènica

“Un feix de llum capgirarà el centre de sa Pobla durant quatre dies per il·luminar els que, com Ballester, no varen tenir el reconeixement que els hi tocava en el seu moment” afirma Bet Palou, directora artística del festival. Sota aquest lema, “Un feix de llum”, s’engega una segona edició que pretén traspassar les fronteres illenques, amb l’objectiu de convertir Albopàs en el festival de referència del teatre de text en català. “Esperem que aquesta segona edició sigui una oportunitat per potenciar el teatre de casa nostra, tot defensant els nostres clàssics per convertir Albopàs en la casa dels nostres autors i autores”, sentencien des de l’organització.

 

Marca Sa Pobla
logo fundacio