Albopàs Fest tanca amb èxit la seva segona edició consolidant-se com a nova fita escènica

Albopàs Fest tanca amb èxit la seva segona edició consolidant-se com a nova fita escènica

Els dies 23, 24, 25 i 26 de juny, sa Pobla s’ha omplit d’activitats teatrals per a tota la família gràcies a l’Albopàs - Festival Alexandre Ballester, una iniciativa de l’Ajuntament de sa Pobla i la companyia Ovnipresents, amb el suport del Teatre Principal de Palma, Fundació Mallorca Literària i el Gremi de Llibreters de Mallorca.

Sa Pobla ha capgirat el seu nom aquests dies per convertir-se en Albopàs, el poble imaginari on el dramaturg Alexandre Ballester situava gran part de les seves obres de teatre. Aquest és el nom que han escollit la companyia Ovnipresents i el consistori per a crear aquesta nova fita escènica que enguany ha celebrat la seva segona edició. Si l'any passat Albopàs pretenia saldar un deute pendent amb Ballester, enguany la nova edició ha volgut donar un feix de llum als autors i autores que han patit la censura, parant especial atenció al dramaturg menorquí Joan Ramis i Ramis, autor convidat d'aquesta edició.

La cita d'enguany també ha crescut en nombre de col·laboradors. Albopàs ha comptat amb el suport de la Fundació Mallorca Literària, el Teatre Principal de Palma i el Gremi de Llibreters de Mallorca, que han engrandit la proposta. De fet, gràcies a Fundació Mallorca Literària s'hi ha pogut veure a sa Congregació Bubotes, d'Antoni Mus, per part de la companyia La Reforma. Altrament, gràcies a la col·laboració del Teatre Principal de Palma, han pogut pujar a l'escenari pobler Arminda, una història d'homes, de Joan Ramis i Ramis i la companyia menorquina La Trup, i la multipremiada Infanticida, dos muntatges que s'han vist aquest cap de setmana tant a la Sala Gran com a sa Congregació.

A més d'espectacles, s'han realitzat també taules rodones dedicades a reflexionar sobre el teatre de text en català, presentacions literàries i una fira del llibre de teatre, a més d'unes rutes teatralitzades per a tota la família. Aquestes rutes, dedicades enguany a donar a conèixer l'obra de Joan Ramis i Ramis, han estat tot un èxit de crítica i de públic tot aconseguint ajuntar quasi 200 espectadors. "Llum a Ramis i Ramis ha divertit a grans i a petits, i ha permès donar una mica de llum sobre una de les figures més rellevants de la nostra literatura", explica Miquel Mas Fiol, dramaturg i director de la proposta.

Així mateix, des de l'organització ja s'estan posant en marxa per engegar una nova edició d'aquesta fita escènica, que tot sembla que ha vengut per quedar-se. "Volem continuar creixent amb Albopàs, ho devem als nostres autors i autores i també a Alexandre Ballester. Situar sa Pobla com a poble cultural de referència", afirma Bet Palou, directora artística del festival i membre d'Ovnipresents.

"Des de l'Ajuntament de sa Pobla ens sentim molt orgullosos de la trajectòria del festival al llarg d'aquests dos anys i de la resposta del públic, que ja se l'ha fet seu. Creim que és un festival que ha arribat per quedar-se i per créixer. També volem agrair la gran tasca i l'empenta d'Ovnipresents", ha manifestat el regidor de Cultura de l'Ajuntament de sa Pobla, Antoni Simó Tomàs.

albopasfest 1albopasfest 2

Marca Sa Pobla
logo fundacio