L'Ajuntament de sa Pobla implantarà la recollida selectiva porta a porta

L'Ajuntament de sa Pobla implantarà la recollida selectiva porta a porta

El Ple de l'Ajuntament de sa Pobla, que se celebrarà aquest pròxim dijous 1 de setembre, té previst l'aprovació del nou contracte de recollida selectiva porta a porta, que implicarà un canvi significatiu en la gestió dels residus urbans.

El contracte preveu un termini d'execució de 6 anys i un cost anual d'1.3 milions d'euros. Generarà 8 llocs de feina, als quals se'ls ha d'afegir el personal subrogat de l'actual contracte. La nova maquinària, més eficient i sostenible, donarà cobertura a tots els carrers del municipi. A més, s'incrementa la freqüència de recollida de residus voluminosos passant d'un a cinc dies i millores en el servei de la deixalleria.

El nou contracte substituirà el sistema convencional de contenidors per la recollida a domicili dels residus per fraccions amb l'objectiu d'augmentar els percentatges de reciclatge "fins al 60%", assegura Antoni Simó Tomàs, el regidor de Serveis Urbans de l'Ajuntament de sa Pobla.

Acord per desconvocar la vaga
La posada en marxa d'aquesta licitació va ser un dels acords que ajudaren a desconvocar la passada vaga indefinida dels treballadors de la recollida de fems que afectà, sobretot, Alcúdia i sa Pobla a l'inici de la temporada turística. Les condicions laborals de la contracta recullen la legalitat vigent del conveni sectorial de recollida i transport de R.S.U.

Turisme de residus
Sa Pobla, com a municipi veí d'altres que ja apliquen la recollida domiciliària, pateix l'anomenat "turisme de residus", fet que incrementa la quantitat de tones produïdes al municipi receptor, i n'incrementa la incineració i els costos derivats. Amb la desaparició dels contenidors, la regidoria de Serveis urbans calcula "reduir fins a un 25% el turisme de residus".

El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, creu "que amb el nou contracte hi guanyarem amb sostenibilitat, amb condicions i servei, i també econòmicament". Es tracta d'un objectiu programàtic del conjunt de partits del consistori.

Sa Pobla, 30 d’agost de 2022.
Marca Sa Pobla
logo fundacio