Sant Jordi 2023

Sant Jordi 2023

█ PROGRAMA SANT JORDI 

█ PROGRAMA SANT JORDI PETIT

Dissabte, 22 d'abril

A les 19 h, a sa Congregació

CONCERT DE JOAN ISAAC I CARME SANSA

(Festival Barnasants)

El gran cantautor Joan Isaac uneix el seu talent al d’una actriu immensa, Carme Sansa, per crear un commovedor espectacle únic de música i poesia. L’espectacle compta amb la complicitat de dos grans músics: Antoni-Olaf Sabater, autor dels arranjaments i pianista, i la contrabaixista Queralt Camps.

Entrada 8 € a barnasants.com

Diumenge, 23 d'abril

A partir de les 9.30 h fins a les 14 h, a la plaça Alexandre Ballester

FIRETA DEL LLIBRE

Paradetes de llibres i flors es situaran a la plaça Alexandre Ballester, també hi haurà activitats.

A les 10.30 h, a la plaça Alexandre Ballester

TALLER DE MANUALITATS DE SANT JORDI

Treballarem un punt de llibre de manera manual mitjançant el desenvolupament de diferents tècniques decoratives on cada nin/a podrà desenvolupar la seva creativitat

A les 11 h, a la plaça Alexandre Ballester

CONTACONTES “UN SANT JORDI DIFERENT”

La bruixa Ma-maduixa ens presenta Un Sant Jordi diferent. Un espectacle musical que treballa la llegenda de Sant Jordi d’una forma original i divertida. La princesa es convertirà en una cuinera experta, el príncep no serà l’heroi del conte.

A les 12 h, a la plaça Alexandre Ballester

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE D’ANTONI JANER “LA DESFETA DEL PARADÍS”

El periodista Antoni Janer Torrens es proposà conèixer de primera mà els mites, tòpics i mitges veritats d’una indústria coneguda com ”la gallina dels ous d’or”. Ho feu entrevistant no només acadèmics i especialistes, sinó també veus anònimes, testimonis directes d’aquells anys bàrbars.

A les 12.30 h, a la plaça Alexandre Ballester

CONCERT COMBOS I GRUPS DE METALLS DE L’ESCOLA DE MÚSICA DE SA POBLA

Amb els professors Pep Garau, Pep Bennassar i Vicente Bono, l’alumnat farà una demostració de diferents peces musicals.

Dilluns, 24 d'abril

A partir de les 9 h fins a les 20 h, a la plaça Major

FIRA DEL LLIBRE I FLORS

A la plaça Major, s’hi situran paradetes de llibres i flors; també s’hi concentraran les activitats i presentacions de llibres. Hi haurà activitats des dels matí fins al capvespre.

Des del 24 d’abril al 28 d’abril a l’entrada de l’ajuntament

LES REVISTES LOCALS DE SA POBLA AL LLARG DEL SEGLE XX. Exposició a càrrec de l’Arxiu municipal.

A partir de les 9 h, a la plaça Major – escenari petit

RACÓ DE LECTURA INFANTIL

A les 12 h, a la plaça Major – escenari gran

PRESENTACIÓ DEL X PREMI MESTRE ARABÍ DE NARRATIVA ESCOLAR

A l’escenari principal, a davant l’ajuntament, l’alumnat de sa Pobla serà el protagonista literari amb l’entrega del X premi Mestre Arabí.

A les 13 h, a la plaça Major

APLEC D’ESCRIPTORS I D’ESCRIPTORES 2023

Una oportunitat per trobar-se a la fira del llibre d’aquest any, compartir algunes paraules o també alguns títols recomanats.

A partir de les 16.30 h fins a les 19.30 h, a la plaça Major

MINILUDOTECA

La Ludoteca mòbil és una idea i un concepte materialitzat que pretén reviure la cultura del joc popular al carrer. A la Ludoteca mòbil els infants poden ser el que vulguin ser: artistes, cuiners, arquitectes, artistes de circ o inventors. A més, en aquest espai les famílies estan convidades a jugar amb els fills i filles, només amb la condició que venguin amb ganes de passar-ho bé i es deixin endur pels infants.

A les 17 h, a la plaça Major – escenari gran

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE JOSEP OBRADOR, “LES JOIES DE SA POBLA”

L’escriptor Josep Obrador fa una recerca de cinc elements materials del municipi d’un valor incalculable i únic. El llibre ens explica quines són aquestes joies pobleres.

A les 17 h, a la plaça Major – escenari petit

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE INFANTIL D’AINA ZUAZAGA I FLAVIA GARGIULO “VIATGE AL MÓN DE N’AINA. LA REINA DELS EMBULLS”

N’Aina és una nina que ha oblidat com es fa servir la seva imaginació. A la casa de la seva nova àvia coneixerà a Bigotets, un gat que serà el seu company i guia perquè, recuperant la seva imaginació perduda, pugui plantar cara a tots els embolics i embulls que ocupen el seu cap i no la deixen ser una nena feliç.

A les 17.45 h, a la plaça major – escenari gran

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE MIQUEL CANTA “CLOVELLES DE MANDARINA”

«què és la poesia» més enllà del gènere literari que la circumscriu. Lluny d’assenyalar l’art d’escriure versos, la tasca que li pertoca rau a posar en qüestió les formes de subjectivació de l’ésser humà per tal d’esbossar i concretar diferents maneres d’esdevenir i de desplegar-se en món. Presenta Antoni Gost ‘Curro’.

A les 18 h, a la plaça Major – escenari petit

CONTACONTES “EL MÓN DE LES RONDALLES”

Els actors Guillem i Dani acompanyats de la seva guitarra, les xanques (gegant), el vestuari (capellà-escolanet-pastor-pagès-pagesa-gegant...) i fent ús de les seves particulars habilitats (música, cançons, balls, malabars...) endinsaran els menuts en l’imaginatiu món de les rondalles.

A les 18.30 h, a la plaça Major – escenari gran

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE LAURA MIRÓ, “L’ADMISSIÓ D’ESTUDIANTS XUETES A L’INSTITUT BALEAR. EL CAS DEL METGE GUILLEM AGUILÓ I FORTEZA”

Aquest llibre ha estat guardonat amb XXII Premi d’assaig Alexandre Ballester. La historiadora Laura Miró ressegueix en aquest llibre l’impacte que tingué en la comunitat xueta la inauguració de l’Institut Balear (1835). Presenta el llibre Bernat Aguiló.

A les 19.15 h, a la plaça Major – escenari gran

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE CATERINA VALRIU, BARBARA SAGRERA I PAULA VALRIU “LA CUINA DE LES RONDAIES MALLORQUINES”

La cuina de les rondaies mallorquines és una obra que s’apropa a la cultura i la cuina popular de Mallorca a través de les rondalles. Presenta el llibre Cristina Burgués del Restaurant Mare Nostrum.

Dimecres, 26 d'abril

A les 20 h a Can Planes – espais d’art i cultura

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “LA FESTA, EL DIMONI I EL FOC. Vè SIMPOSI DE FOCS DE LA MEDITERRÀNIA”

En aquest llibre s’hi reflecteix la importància del foc en el context de la festa, aprofundint en la figura del dimoni i les diferents identitats i els espais que va adquirint a les festes: l’estudi antropològic, sociològic, històric, de gènere i l’anàlisi de les festivitats i dels portadors, de les colles i dels correfocs com a protagonistes demoníacs.

Divendres, 28 d'abril

A a les 19 h, a sa Congregació

CONCERT DE GUIEM SOLDEVILA

El cantant i compositor menorquí presenta el seu cinquè disc, que ha publicat de nou amb el segell Satélite K a principi d’any. Amb un estil que entrellaça i fusiona el folk i el pop amb atmosferes electròniques i mediterrànies.

Entrada 8 € a barnasants.com

Dissabte, 29 d'abril

A partir de les 12 h pels carrers del centre

TEIXINT VINCLES MUSICALS

La Banda de música de sa Pobla i la Banda de Música Cercle Musical Riolenc (València) s’ajunten per acostar la música pels nostres carrers amb un cercavila i una demostració a la plaça Major.

Marca Sa Pobla
logo fundacio