Avís
  • JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 284
Museu Can Planes

Museu Can Planes

Can Planes

+34 971 54 23 89 
 C/ Antoni MAura, 6. Sa Pobla (Mallorca)
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari: de dimecres a divendres de 10 a 13 hores  i de 16 a 20 hores / Dissabte i duimenge: de 10 a 13 hores

L’edifici de Can Planes és un espai destinat a promoure la creació artística i cultural, amb especial atenció a les manifestacions relacionades amb les arts plàstiques, així com de la seva exposició i difusió.

És la seu del Museu d’Art Contemporani i ha acollit exposicions importants i de llarga trajectòria, com la col·lecció de juguetes antigues de Ton Boig que durant un decenni constituïren el gruix del Museu de la Jugueta. Des de fa uns anys també acull el Museu de Sant Antoni i el Dimoni.

També  ofereix sales a tall de coworking on s’alberguen artistes en actiu i es realitzen tallers de creació i mediació artística.

Els espais. Els serveis

El casal de  fou construit a fInals de segle XIX per la família Planes. L'any 1972 l'Ajuntament l’adquirí i el convertí en museu d'Etnologia i Història Local. Amb la reforma de 1988, impulsada per acollir el Museu d’Art Contemporani, l’edifici es convertí es dedicà a la promoció i difusió artística.

Actualment disposa de quatre espais completament diferenciats i, alhora, complementaris. El primer dels quals, la sala gran, a la planta baixa, ha anat acollint el fons del Museu d’Art Contemporani, que ofereix una àmplia panoràmica de la creació artística a Mallorca del darrer quart de segle passat (conté obres pictòriques de Mompó, Cuixart, Roca Fuster, G. Matas, Andrew Pinder, M Brunet, Menéndez Rojas, Xam, Win Faber i Richt Miller, entre d'altres artistes). Són els anys que marquen la ruptura amb la tradició postimpressionista d’inspiració predominantment paisatgística, fins arribar a l’eclecticisme formal. L’originalitat d’aquest fons rau en el fet que s’ha anat formant gràcies a els aportacions desinteressades de centenars d’artistes que durant vint anys participaren a les Trobades de Pintors de sa Pobla. A la planta baixa també hi ha la Sala Blanca que actualment acull el Museu de Sant Antoni i el Dimoni, i també una zona de tallers. El primer pis disposa de dues grans sales expositives.

Marca Sa Pobla
logo fundacio