6È FESTIVAL DE CURTMETRATGES DE SA POBLA

6È FESTIVAL DE CURTMETRATGES DE SA POBLA

Els millors curts de l’any es podran veure al 6è Festival de Curtmetratges de sa Pobla, que tindrà lloc durant els dies 23 i 24 de març, a les 21 hores, al centre cultural ‘sa Congregació’.

L'entrada serà gratuïta fins a completar l’aforament. El públic tindrà protagonisme, ja que determinarà quin és el treball guanyador del festival. Els mateixos espectadors triaran, mitjançant paperetes de votació, quin curtmetratge mereix obtenir el primer premi. Amb aquesta iniciativa es pretén la implicació dels assistents, que va més enllà del simple visionat i els involucra en una valoració activa i crítica del que s'ha vist en pantalla.

Divendres, 23 de març, a les 21 hores

Adivina. Durada: 20’. Drama. Direcció: Gonzaga Manso. Intèrprets: Carlos Kaniowsky, Juana Cordero, Desirée Fernández, Katia Klein. Sinopsi: La rutina i la xistorra han portat Maurici a perdre coses que donava per descomptat. En un acte d’incongruent desesperació, va a una endevina de fira.

Mai. Durada: 8’. Drama romàntic. Direcció: Marta González. Intèrprets: Aida Flix, Aida Qui, Franses De Dios, Marisol Lavín, Olga Masot, María Pijuán. Sinopsi: Carmeta, Mari i Pilar són tres senyores que cada dia passen l’horabaixa al banc de la cantonada. L'arribada d'una misteriosa parella d’al·lotes al poble es converteix en el tema principal de conversa.

Marta. Durada: 15’. Direcció: Lucía Forner. Intèrprets: Aida Flix, Aida Qui, Maria Puján, Olaga Masot, Marisol Lavin, Franses de Dios. Sinopsi: Marta creu que la seva professió ideal seria d'assassina en sèrie, i vol que Carlos sigui la seva primera víctima.

Un dia en el parque. Durada: 2’. Comèdia. Animació. Direcció: Diego Porral. Sinopsi: Un monòleg d'un avi que explica al seu net com solien ser les coses quan ell era jove.

5105 Historia de una fuga de Mauthausen. Durada: 29’. Documental. Direcció: Diego González. Sinopsi: El 1942 tres presos espanyols van idear un pla per fugir del camp de concentració nazi de Mauthausen. Fins aquest moment ningú no havia aconseguit escapar amb vida.

Centrifudado. Durada: 11’. Direcció: 11’. Direcció: Mireia Noguera. Intèrprets: Rikar Gil, Matilde Fonollar, Marina Esteve. Sinopsi: Un jove ajuda a una senyora gran a pujar la bugada fins a casa. Un cop dins, la senyora no sembla disposada a deixar-lo marxar.

RIP. Durada: 16’. Comèdia negra. Direcció: Albert Pintó, Caye Casas. Intèrprets: Itziar Castro, Josep Maria Riera, Carmen Sansa. Sinopsi: En un poble de mala mort una dona prepara el funeral del seu marit amb cura. La seva idea és que tot surti a la perfecció.

Dissabte 24 de març, a les 21 hores

Compatible. Durada: 15’. Fantasia. Direcció: Pau Bacardit. Intèrprets: Carlus Fàbrega, Hugo Alejo, Gisela Arnao. Sinopsi: En un futur immediat la companyia Renewed ofereix actualitzacions de personalitat i interessos per viure sempre d'acord amb la societat que ens envolta.

Alleycats. Durada: 8’. Animació. Direcció: Alejandro Jiménez, Bernardo González. Sinopsi: Nail, l'últim guerrer del Clan dels Siamesos, s'endinsa en territori enemic amb un únic objectiu en la seva ment: venjar la mort del seu pare.

The Mauritania Railway. Durada: 12’. Documental. Direcció: Macgregor. Sinopsi: El ferrocarril de Mauritània, una línia de 704 quilòmetres que uneix el centre de mineria de ferro de Zouerat amb el port de Nouadhibou.

Ato San Nen. Durada: 25’. Drama. Direcció: Pedro Collantes. Intèrprets: Mabel Rivera, Kenji Yamauchi, Carlos Kaniowsky. Sinopsi: Marisa és viuda i viu sola en un petit poble. Un dia rep la inesperada visita d'Hiroshi, un home japonès que diu ser amic del seu fill.

Enemigos. Durada: 13’. Drama. Direcció: David Muñoz Pantiga. Intèrprets: Luis Callejo, Chani Martín, Silvia de Pe, Carlos Cañas. Sinopsi: Carlos té 40 anys i treballa com a cap de personal. Mentre entrevista a Jaime, Carlos s'adona que està davant del nen que li va fer bullying a l'escola.

La dama de sal. Durada: 13’. Drama. Thriller. Direcció: Mario Venegas. Intèrprets: Sebastián Haro, Mariano Venancio, Fernando Massia. Sinopsi: La Nau Estigia solca els mars. A la meitat d'una gèlida nit, el timoner de guàrdia, és assassinat.

Ni una sola línea. Durada: 17’. Comèdia. Direcció: Víctor E.D. Somoza. Intèrprets: Gladys Guzmán, Milagros Morón, Selica Torcal, Jon Begoña Urrutia. Sinopsi: Com tots els capvespres, Encarna i Rosario queden per berenar uns xurros a la cafeteria del seu barri.
Marca Sa Pobla
logo fundacio