L'AJUNTAMENT I DELEGACIÓ DE GOVERN TREBALLEN CONJUNTAMENT PER LA SEGURETAT DE SA POBLA

L'AJUNTAMENT I DELEGACIÓ DE GOVERN TREBALLEN CONJUNTAMENT PER LA SEGURETAT DE SA POBLA

Avui matí ha tingut lloc la reunió de la Junta Local de Seguretat a la Sala de Plens de l'Ajuntament de sa Pobla. La reunió ha estat presidida pel batle de sa Pobla Biel Ferragut, i ha comptat amb la presència de Maria Salom, Delegada de Govern; Catalina Cladera, consellera d’Hisenda i Administracions públiques; el Director General d'Emergències i Interior, Pere Perelló; el Coronel de la guàrdia civil Jaume Barceló; el Capità de la guàrdia civil Javier Guerra; el brigada de la guàrdia civil, Alejandro Nicolás Perdigón; Rogelio Araujo, assessor tècnic de la Delegació de Govern; el Cap de la policia local de sa Pobla, Antoni Borràs; i els regidors de l'equip de govern, Joan Reynés, Antoni Simó Tomàs; i la regidora de l'oposició Margalida Serra.

La Junta ha fet una anàlisi de la seguretat ciutadana del 2017 amb intervencions de la policia local i guàrdia civil, els quals han destacat la bona col·laboració entre els dos cossos. La Junta de Seguretat ha pogut constatar les xifres de delinqüència del 2017, en les quals s’aprecia una baixada considerable de robatoris a habitatges, menys un 60% respecte al 2016 però en canvi si s’aprecia un increment de robatoris al carrer. Aquest fet provocar alarma social a sa Pobla a principi d’any.

El batle Biel Ferragut ha donat les gràcies a la guàrdia civil per la feina realitzada en matèria de seguretat així com per la presència constant de la Guàrdia Civil al municipi. Ferragut també ha volgut agrair a Maria Salom la bona col·laboració i recolzament que sempre ha tingut l’Ajuntament de sa Pobla per part de Delegació de Govern.

Maria Salom ha agraït les paraules del batle de sa Pobla i ha remarcat que la col·laboració ha de seguir sent el camí. Salom també ha volgut destacar la feina conjunta entre la Guàrdia Civil i la Policia Local de sa Pobla.

Per la seva part, el Coronel Jaume Barceló ha agraït les mostres de felicitació i recolzament mostrades per l'Ajuntament de sa Pobla i ha remarcat que, malgrat la sensació d'inseguretat que es pugui haver instaurat darrerament a sa Pobla, estadísticament els delites al municipi, han baixat en el 2017 respecte del 2016 pel que fa a robatoris a habitatges en canvi hi ha hagut un increment de robatoris a la via pública. Barceló ha volgut remarcar que un gran nombre d’aquest robatoris s’han produït per tres o quatre persones. El Coronel Barceló ha volgut senyalar que des de març, l’estadística de robatoris a sa Pobla marca una línia descendent. Aquest fet és deu a què a finals de febrer la Guàrdia Civil en col·laboració en la Policia Local de sa Pobla procedir a la detenció d’aquestes persones.

Malgrat aquestes estadístiques, remarca Barceló, "l'Ajuntament de sa Pobla, el poble en el seu conjunt, la policia local i la guàrdia civil hem de seguir fent feina conjuntament en matèria de seguretat ciutadana"

La Junta de Seguretat ha acordat firmar un conveni de col·laboració matèria de violència de gènere. Aquest conveni dotarà d'informació a la policia Local de sa Pobla i aquesta estarà preparada en cas d'una possible actuació. Al respecte cal dir, que durant el 2017 ha sa Pobla es denunciaren 66 casos de violència de gènere.

Per altra banda, la guàrdia civil i l'Ajuntament de sa Pobla han acordat posar en marxa una campanya informativa conjunta en matèria de seguretat. 

Marca Sa Pobla
logo fundacio