PRESENTACIÓ DE LA PEL·LÍCULA UNREST A SA POBLA

PRESENTACIÓ DE LA PEL·LÍCULA UNREST A SA POBLA

 


El proper dissabte 16 de juny de 2018, a les 18 hores a Sa Congregació de Sa Pobla, continuant amb la gira de projeccions, la Confederació Nacional de Síndromes de Sensibilitat Central, en col·laboració amb AMASC (Associació de Malalts i Amics de Síndromes de Sensibilització Central) i l'Ajuntament de sa Pobla, presentaran la pel·lícula documental UNREST. Aquest documental ha obtingut, entre altres guardons, el Premi Especial del Jurat al Festival de Cinema de Sundance de 2017 i ha estat entre les 15 preseleccionades per als Oscars 2018.

Unrest és un film documental protagonitzat i dirigit per Jennifer Brea, creadora del moviment d'abast mundial #MillionsMissing. En el film Jennifer ens mostra com ella i el seu marit afronten la dura realitat de la Síndrome de Fatiga Crònica / Encefalomielitis Miàlgica (SFC / EM). Es tracta d'una malaltia devastadora i multisistèmica que causa disfunció dels sistemes neurològic, immune, endocrí i metabòlic, sent molt dura i incapacitant, alhora que desconeguda i incompresa tant socialment com pels mateixos metges als quals s'acudeix.

Jennifer comença a gravar el seu dia a dia amb la seva càmera, mostrant-nos els molts inconvenients, impediments i incomprensions que troba i que la porten a iniciar una recerca de respostes al voltant del món, tot i que la malaltia la deixa postrada al llit. D'aquesta manera, aconsegueix contactar amb altres afectats i coneix les seves històries, similars a la seva pròpia, que deixa també plasmades en aquest film.

La pel·lícula és una història de superació, que ens revela la dura realitat a la qual han de fer front dia a dia aquests malalts, obrint les portes de les seves llars i habitacions, en les que passen tantes hores, i mostrant-nos el que no se sol veure ni conèixer sobre com es veuen afectades les seves vides.

Després de la projecció de la pel·lícula,es durà a terme un cinefòrum col·loqui que comptarà amb la presència del Dr. Antoni Fernández Solà (President del Comitè d'SFC en SESSEC Espanya).

Download attachments:

Marca Sa Pobla
logo fundacio