Can Cirera Prim acollirà de forma provisional els alumnes del la futura nova escola de sa Pobla a partir del pròxim curs

Can Cirera Prim acollirà de forma provisional els alumnes del la futura nova escola de sa Pobla a partir del pròxim curs

 08/02/2019

La Conselleria d’Educació i Universitat ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de sa Pobla per tal que Can Cirera Prim aculli de forma provisional els alumnes de la futura escola nova mentre aquesta està en construcció, evitant així la massificació de la resta de centres escolars del municipi.

Aquest anunci s’ha fet en el marc d’una reunió celebrada a la seu de la Conselleria amb l’assistència del conseller Martí March, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, tècnics de la Conselleria, i el batle de Sa Pobla, Gabriel Ferragut, acompanyat d’altres representants de l’Ajuntament i dels equips directius i AMIPA de les escoles del municipi.
Per tal que les famílies que hagin d’escolaritzar els seus fills de cara el curs que ve puguin conèixer el nou centre, la Conselleria d’Educació s’ha compromès a mostrar l'avantprojecte de l'escola nova abans de l’inici del període de matriculació dels alumnes de 4art d’educació infantil (tres anys) al mes de març.
A més, també es farà pública una imatge virtual de com serà l’adequació de l’espai a Can Cirera Prim per tal d’acollir els alumnes de l’escola nova mentre es facin les obres.

L’edifici de Can Cirera Prim  s'adequarà per acollir diferents aules, un despatx i uns banys, i s'afegirà un modular de 70 metres quadrats per fer-hi psicomotricitat. A més, s’habilitarà una zona de pati i es tancarà el recinte.

Aquest espai estarà en funcionament mentre es construeixi la nova escola amb la previsió que pugui estar llesta pel curs 2021 - 2022, segons la Conselleria d’Educació.

Can Cirera Prim serà la llavor de la nova escola i, per això, ja comptarà amb un equip directiu nou, que pugui engegar un projecte educatiu propi.

L’Ajuntament de sa Pobla ja té els terrenys per construir la nova escola

Es tracta d’uns terrenys situats al vial de Can Peu Blanc, que l’Ajuntament de sa Pobla adquirirà per 90.785€.

En aquests moments s’ha donat per acabada la fase de concurs de la convocatòria pública oberta per comprar-los. L’Ajuntament va rebre una sola oferta, que els serveis tècnics municipals han determinat que compleix amb les condicions del plec del concurs.

Es tracta d’uns terrenys de 11.730 metres quadrats situats al vial de Can Peu Blanc, que l’Ajuntament comprarà per 90.785€, és a dir, per una mitjana de 7.80€ el metre quadrat. Es tracta d’una quantia per sota del preu de sortida del plec de condicions del concurs, que estava en 17.76€ el metre quadrat. S’ha de destacar, per tant, que l’Ajuntament de sa Pobla comprarà aquests terrenys sense cap sobrecost.

En aquests moments, el Govern de les Illes Balears ha de declarar l’interès autonòmic per poder fer les obres de la nova escola en aquests terrenys ja que es troben en sòl rústic.

Llavors es podrà procedir a l’adjudicació del concurs i compra dels terrenys per cedir-los finalment a la Conselleria d’Educació, qui serà qui farà l’obra.
Marca Sa Pobla
logo fundacio