L’Ajuntament i Delegació de Govern col·laboren per millorar la seguretat ciutadana a sa Pobla

L’Ajuntament i Delegació de Govern col·laboren per millorar la seguretat ciutadana a sa Pobla

 14/02/2019

Avui dematí, la sala de plens de l'Ajuntament de sa Pobla ha acollit la reunió semestral de la Junta Local de Seguretat. La junta ha estat presidida pel batle de sa Pobla, Biel Ferragut, i ha comptat amb la presència de la delegada del Govern, Rosario Sánchez. En representació de les forces de seguretat hi han assistit el coronel cap de la Guàrdia Civil, Alejandro Hernández; l’alferes de la Guàrdia Civil a Inca, Juan Navarro de la Torre; el brigada de la Guàrdia Civil a sa Pobla, Alejandro Nicolás Perdigón; i el cap de la Policia Local de sa Pobla, Antoni Borràs.  També hi han assistit el director de l’Institut de Seguretat Pública a les Illes Balears, Vicenç Martorell; i els portaveus municipals Antoni Simó Tomàs, Joan Crespí i Violeta Rodríguez.

La junta ha fet una anàlisi de la seguretat ciutadana en el 2018 i s’ha posat de manifest la bona col·laboració entre la Policia Local de sa Pobla i la Guàrdia Civil. S’ha pogut constatar que no s’aprecien canvis significatius en les xifres de delinqüència del 2018 en relació a l’any anterior, en què ja s'havia aconseguit una baixada considerable en certs delictes, com ara els robatoris a habitatges.

El batle de sa Pobla, Biel Ferragut, ha donat les gràcies a la Guàrdia Civil i a la Policia Local per la feina feta en matèria de seguretat. A més, ha subratllat la seva preocupació per la venda de drogues o menudeig al poble, “fet que preocupa molt als veinats”.

En aquest sentit, el coronel cap de la Guàrdia Civil, Alejandro Hernández, ha exposat que “no hi ha cap variació quant a la comissió de delictes o en nombre de denúncies en relació al 2017, només un repunt el mes de desembre que pot haver causat certa alarma”.

Per la seva part, el brigada de la Guàrdia civil a sa Pobla, Alejandro Nicolás Perdigón, ha qualificat de positiva l’evolució pel que fa a la seguretat al municipi “perquè en nombres absoluts la delinqüència és molt reduïda, representa l’1.3% sobre el conjunt de les Illes Balears”. Sobre la venda de drogues, ha dit que “s’hi està fent un seguiment i recabant informació en l'àmbit de la investigació” i ha insistit en què sa Pobla no es mou en xifres alarmants.

La delegada del Govern, Rosario Sánchez, ha manifestat la predisposició a seguir col·laborant amb l’Ajuntament de sa Pobla per millorar la seguretat. A més, també ha insistit en la importància de reforçar la lluita contra la violència de gènere a través de l'ús per part de totes les forces de seguretat del sistema  VioGén, una aplicación informàtica que s’encarrega de donar cobertura als casos de violència masclista i així millorar la protecció de les víctimes.

En aquest sentit, el cap de la Policia Local, Antoni Borràs, ha destacat que cada dia la violència de gènere es denuncia més i que en aquests moments es du a terme el seguiment de 27 casos a través del sistema VioGén.
A més, tant el batle de sa Pobla com la delega del Govern han valorat molt positivament les polítiques socials i les campanyes informatives engegades per tal de reduir la delinqüència de forma preventiva a través de reunions ciutadanes amb diferents col·lectius com les associacions de tercera edat, el alumnes de l’IES Can Peu Blanc o el sector de la pagesia.

Marca Sa Pobla
logo fundacio