El projecte Smart Island Mallorca  es presenta a sa Pobla

El projecte Smart Island Mallorca es presenta a sa Pobla

 18/02/2019

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, s’ha reunit amb el batle de sa Pobla, Biel Ferragut, i diversos regidors de l’equip de govern per explicar-los la iniciativa del projecte Smart Island Mallorca i quines són les actuacions previstes al municipi.

En el cas de sa Pobla es preveu un punt d’informació turística digital, càmeres de trànsit i una estació d’aforament.

Durant la seva intervenció, Palomino ha ressaltat la importància que té «aquest projecte per als diferents municipis de l'illa i el seu desenvolupament econòmic».


El projecte
L'Smart Island Mallorca és un projecte presentat pel Consell de Mallorca i finançat per fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional mitjançant Red.es, una entitat pública empresarial del Ministeri d'Economia i Empresa).

L'objectiu de la iniciativa, que té un pressupost de 8.876.247,07 euros, és millorar la qualitat de vida dels habitants de Mallorca i dinamitzar l'activitat turística a través de múltiples actuacions en l'àmbit tecnològic. Aquestes es divideixen en sis grans àrees temàtiques: turisme, mobilitat, eficiència energètica, patrimoni, resiliència i govern obert.

L’Smart Island Mallorca preveu construir i posar en marxa una plataforma que permeti captar i gestionar la informació de l'illa i posar-la a disposició de la ciutadania en temps real .S'hi podrà accedir a través del lloc web, les app i aturades de bus intel·ligents, els panells d’informació turística i un portal de dades obertes.

També es pretén construir una plataforma turística multicanal que permeti, no només donar continguts turístics, sinó també oferir a l’usuari altres tipus de continguts del seu interès relacionats amb la seva activitat com a visitant de l'illa. L'objectiu de les actuacions de l'àrea de turisme és oferir als visitants informació en qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu, a més de facilitar la coordinació entre les diferents oficines de turisme i amb la resta d'agents del sector turístic.

Marca Sa Pobla
logo fundacio