Sa Pobla s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

Sa Pobla s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

 21/02/2019

L’Agència de Defensa del Territori i l’Ajuntament de sa Pobla han signat un conveni mitjançant el qual el consistori delega part de les seves competències en matèria de disciplina urbanística. En concret, la incoació d’expedients sancionadors i de restitució de la legalitat en sòl rústic.

A partir d’ara, l’Agència, que depèn del Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, assumirà les competències d'inspecció, supervisió, sanció i restabliment de la legalitat urbanística en aquest municipi.

L'àmbit de la delegació dels ajuntaments se cenyeix a les obres, usos del sòl i actuacions que es desenvolupin sense llicència o ordre d'execució o sense ajustar-se a les condicions que pertoquen en les diferents categories de sòl rústic del terme municipal. Queden excloses les actuacions que es duguin a terme en sòl urbà.

Amb sa Pobla, ja són 27 els municipis que han signat, des de 2010, la delegació de competències, que són: Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu, Campos, Manacor, Inca Esporles, Pollença, Sencelles i Vilafranca. També signarà l'adhesió a l'Agència el municipi de Binissalem durant les pròximes setmanes.

A més a més, l'Agència també actua directament sobre Banyalbufar, Deià, Escorca i Estellencs, ja que la Llei d'urbanisme de Balears estableix que tot el sòl rústic protegit és de la seva competència directa.

Han signat el conveni  la consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido,  el director gerent de l'Agència de Defensa del Territori, Bartomeu Tugores i el batle de sa Pobla, Biel Ferragut.
 

Marca Sa Pobla
logo fundacio