Can Cirera Prim acull nous espais d’arxiu, estudi i investigació

Can Cirera Prim acull nous espais d’arxiu, estudi i investigació

25/02/2019

 

Avui dematí ha quedat inaugurada la remodelació d’espais a l’edifici de Can Cirera Prim amb la visita de la Consellera de Cultura, Fanny Tur, juntament amb el batle, Biel Ferragut, i el regidor de Cultura, Antoni Simó Tomàs.

Ara, l’edifici compta amb una sala d’estudi amb wifi al primer aiguavés oberta les 24 hores del dia al públic amb un sistema d’entrada regulat a través d’una aplicació mòbil.

El segon espai a la primera planta es destina al fons bibliogràfic municipal i d’autors poblers. En aquests moments, ja acull part de la biblioteca de l’escriptor pobler Pere Bonnín fruit d’una cessió. Antoni Simó Tomàs ha explicat que “prest també hi tendrà cabuda la biblioteca d’un altre escriptor pobler, de Miquel López Crespí, i estam en converses amb la família d’Alexandre Ballester perquè cedeixen part del seu fons”.

El regidor de Cultura ha destacat que “allò visible a Can Cirera Prim és només la punta de l’iceberg perquè s’ha aprofitat la remodelació per posar ordre i inventariar el fons municipal de publicacions, fins ara dispers en altres espais municipals, com Can Planes i a sa Vileta”.

També s’han fet millores a l’espai d’investigació i a l’arxiu. De fet, ara a la planta noble s’ha habilitat una nova habitació on ja s’hi allotja el material documental més antic. De moment, aquest espai conté un terç de l’arxiu, és a dir, unes 2100 signatures de les 6000 que té l’Ajuntament. Aquest espai compta amb sistemes de control de la temperatura, la humitat i vidres amb filtres solars per protegir els documents.

El regidor Antoni Simó Tomàs ha tengut unes paraules d'agraïment a “tots els usuaris i a totes les persones implicades en la remodelació pel seu esforç”.

La consellera de Cultura, Fanny Tur, ha donat l’enhorabona a l’Ajuntament de sa Pobla “per tenir cura del seu patrimoni documental i estimar el seu llegat”.  A més, ha destacat “la importància de la Llei d’arxius que impulsa el Govern balear, pel fet que té en compte els nous suports documentals i dignifica la feina dels arxivers. El que decidim conservar avui és el que oferirem demà a tots els investigadors”, ha dit.

El batle de sa Pobla, Biel Ferragut, també ha volgut donar les gràcies al regidor de Cultura i a tot el personal implicat “per la seva sensibilitat per recuperar i posar ordre en aquest espai”.

Marca Sa Pobla
logo fundacio