Obra de teatre Roja

Obra de teatre Roja

Dissabte, 23 de març, a les 20 hores
MES DE LA DONA
ROJA
Companyia: Mals Papers. Autora i direcció: Neus Nadal. Intèrprets: Magdalena Morell , Malena Coll, Miquel Guerrero, Antònia Fornés, Toni Aulí, Aina Bosch, Joan Soler, Jaume Capel, Ramón Pizà, Isabel Gual. Durada: 70’ aprox.

“Roja” és una història de dones. D’aquelles dones que van haver de patir en silenci la repressió després del 18 de juliol de 1936, de totes aquelles que van ser víctimes innocents. La història pretén ser un homenatge a tots els qui d’una manera o d’una altra varen ser els protagonistes d’una part de la trista història d’Espanya.

Entrada lliure. Pels espectacles gratuïts cal reservar les entrades.
Inforeserves: 971544111. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tenim constància de 157 persones que van patir la repressió al poble d’Esporles. De totes elles tenim documentació, relats, històries contrastades, i entre totes elles només hi figuren 7 dones. 7 dones a qui, per ventura, hem d’agrair que es convertissin en un reflex del que van haver de patir moltes altres pel fet de ser mares, esposes, germanes, filles... de rojos. A elles fou a qui va tocar patir aquesta situació en silenci. A totes elles se’ls va prohibir expressar el dol pels seus familiars, portar-los flors a les tombes inexistents, se’ls va privar de mostrar el seu dolor, la seva ràbia, la seva desesperació. Foren discriminades socialment, perderen els seus llocs de feina... i cada una d’elles és una història qualsevol, una més, una com la que jo vaig sentir una vegada i de la qual el ressò m’ha fet arribar fins aquí.
Marca Sa Pobla
logo fundacio