L’Ajuntament atorgarà l’Escut d’Or a la Coral de sa Pobla pels seus 30 anys

L’Ajuntament atorgarà l’Escut d’Or a la Coral de sa Pobla pels seus 30 anys

25/06/2019

L’Ajuntament de sa Pobla reunit en ple ha decidit per unanimitat fer entrega de l’Escut d’Or de la vila a la Coral de sa Pobla coincidint amb el seu 30è aniversari.

L’Escut d’Or és la màxima distinció que atorga el consistori pobler i es lliura cada any a una personalitat destacada del poble durant les festes patronals de Santa Margalida i de Sant Jaume. 

El ple també ha acordat que enguany el pregoner de les festes serà Can Calent, per la seva trajectòria de més de cent anys amb el seu quiosc de llepolies al costat de l’Ajuntament. Can Calent ha destacat per la venda del seu famós aigua amb neu a l’estiu i de torrons a l’hivern. Dirà el pregó el seu propietari, Tomeu Gil, tercera generació al front de l’establiment. 


El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, ha explicat que “és un orgull poder donar l’Escut d’Or a una entitat amb una trajectòria tan llarga i compromesa com la Coral de sa Pobla”. “Vull donar l’enhorabona als integrants actuals i a tots els cantaires que han passat per la coral al llarg d’aquests trenta anys. L’entrega de l’Escut d’Or serà un acte molt celebrat pel conjunt de la corporació municipal perquè l’acord en atorgar aquest reconeixement a la coral ha estat total”, ha afegit el batle.

Una llarga trajectòria

La Coral de sa Pobla va ser fundada l'any 1989 impulsada per Francisca Crespí Cladera i Josep Torrens. En aquell moment, Josep Torrens dirigia la coral de Selva i en motiu d’un concert que aquesta coral oferia a sa Pobla va sorgir la iniciativa per part de Francisca Crespí de crear una coral a sa Pobla. Crespí va començar a cercar gent que pogués estar interessada en participar i al cap d’un temps reuní un grup de cantaires, començaren els assajos i així es va iniciar la història d’aquesta entitat que ara compleix trenta anys.

Durant el transcurs de la seva història han estat directors de la coral Josep Torrens, Jacint Soberats, Pep Alarcón, Jaume Sampol, Santi Francia i Martí Sáez. També ha tengut tot un seguit de presidents: la fundadora Francesca Crespí, José Luís Jaume, Eulogia de Arriba i l’actual, Antoni Pons.

La coral actua a les festes de sa Pobla i més enllà, col·laborant amb ONGs, amb la residència de majors i amb altres entitats. Així mateix, ha fet concerts arreu de la península, al Marroc i Holanda.

La Coral de sa Pobla organitza des de fa trenta anys la Trobada de Músics Joves, i ha enregistrat un CD i l’himne de l’UD Poblense.

Així mateix també ha realitzat l’obra lírica “El tio Pep se’n va a Muro” amb un gran èxit de públic.

Per aquesta àmplia trajectòria i després d’acordar-ho tots els grups polítics municipals de l’Ajuntament de sa Pobla per unanimitat, la concessió de l’Escut d’Or 2019 serà per la Coral de sa Pobla.

El lliurament es farà el pròxim 12 de juliol a les 20.00h, coincidint amb l’inici de les festes de Santa Margalida i Sant Jaume, i amb el pregó de festes.

Marca Sa Pobla
logo fundacio