120 artistes exposen a la XIV edició d'Art i Copes

120 artistes exposen a la XIV edició d'Art i Copes

08/10/2019

Els pròxims 11, 12 i 13 d'octubre sa Pobla celebra la catorzena edició d’Art i Copes en record a la figura de l’artista Tano Pomar, desaparegut ara fa quatre anys i un dels impulsors d’aquesta nit de l’art poblera. Cinc espais públics i 19 de privats serviran d’escenari per mostrar l’obra de 120 artistes al llarg de tres dies. 

A la roda de premsa de presentació, el primer tinent de batle de Cultura, Antoni Simó Tomàs, ha destacat que es repeteix el format d’allargar l’esdeveniment tot el cap de setmana “donada la bona experiència de l’any passat i perquè és la millor forma de posar en valor l’esforç dels artistes i de totes les persones que prenen part en la organització”.

El regidor ha volgut dedicar un especial agraïment a totes les persones que fan possible aquesta edició d’Art i Copes. “A les persones com Ferran Pizà que varen començar i a totes les que mouen la cultura. Agrair la predisposició dels familiars i amics de l’artista Tano Pomar per donar facilitats per donar-lo a conèixer. A tots i a totes, gràcies per fer de sa Pobla un poble culturalment saludable. Gaudiu de la festa, de l’art i de sa Pobla”, ha manifestat.

L’acte inaugural tendrà lloc a Can Planes - Espais d’Art i Cultura el divendres 11 d’octubre a les 20.00h amb la inauguració de l’exposició InterveninTano. Es tracta de la reinterpretació dels quadres de Tano Pomar sota la mirada de 10 artistes bons coneixedors de la seva obra com són Antoni Curro, Pep Cirer, Paco Llobera, Aina Maria Cantallops, Ferran Pizà, Felip Caldés, David Campaner, Joan Llabrés, Vicenç Ochoa i Tòfol Sastre.

El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, ha valorat “l’encert d’exaltar la figura de Tano Pomar, una personalitat de gran rellevància a sa Pobla, creador de la Trobada de pintors i revitalitzador de la cultura de sa Pobla” i ha agraït “a tots els artistes implicats, a Paco Llobera pel seu cartell, als alumnes de les escoles i a tots els organitzadors i col·laboradors per fer que sa Pobla sigui un referent cultura”.

L’artista David Campaner, al comissariat de l’esdeveniment, ha destacat que “aquesta nit de l’art és una de les més antigues que se celebren i té el fet diferenciador de partir d’una bohèmia artística ben coneguda pel poble, amb Tano Pomar com a una de les figures icòniques. No us podeu perdre l’exposició a Can Planes amb obres de Tano reinterpretades, on les tècnique i els formats canvien”.

Enguany, també s’ha de destacar la implicació dels centres educatius amb el treball dels seus alumnes en torn a la figura de Tano Pomar. Una feina que es podrà veure al carrer Mercat a través de l’exposició ReinterpretanTano. En aquest sentit, el regidor Antoni Simó Tomàs ha volgut agrair a les escoles “per mostrar-se sempre predisposades a seguir fomentant la cultura, i als artistes Ferran Pizà i Antoni Curro per donar a conèixer la figura de Tano amb les seves visites als centres educatius”.

A més, l’Art i Copes 2019 torna a venir acompanyat de concerts al llarg de tot el cap de setmana, sense oblidar les tapes i copes que ofereixen els bars i restaurants del poble específicament per a la mostra.

 

Marca Sa Pobla
logo fundacio