La Junta Local de Seguretat fa un balanç positiu de la seguretat a sa Pobla en el 2019

La Junta Local de Seguretat fa un balanç positiu de la seguretat a sa Pobla en el 2019

14/11/2019

El percentatge de delictes a sa Pobla ha baixat un 5.1% de gener a setembre d’enguany

L'Ajuntament de sa Pobla ha acollit avui dematí una nova reunió de la Junta Local de Seguretat. Ha estat presidida pel batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, i ha comptat amb la presència del vicesecretari de la Delegació de Govern de les Illes Balears, Luis Coarasa; el director de l’Institut de Seguretat Pública a les Illes Balears (ISPIB), Vicenç Martorell; el cap de la Guardia Civil de sa Pobla, Alejandro Perdigón; el cap de la Policia Local de sa Pobla, Antoni Borràs; el regidor de seguretat de sa Pobla, Sebastià Franch; el portaveu de Més per sa Pobla, Antoni Simó Tomàs; el portaveu d’Independents per sa Pobla, Biel Ferragut; la portaveu del PSIB-PSOE, Xesca Mir; i la portaveu del Partit Popular, Violeta Rodríguez.

La junta ha fet una anàlisi de la seguretat ciutadana al llarg d’aquest any 2019. El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, ha posat de manifest la bona col·laboració entre la Policia Local de sa Pobla i la Guàrdia Civil. Ha reiterat, a més, la petició d’ajut i facilitats als representants de les institucions supramunicipals presents per tal de poder avançar en l’increment de la plantilla de la Policia Local de sa Pobla.

Pel que fa a la seguretat ciutadana, el cap de la Guàrdia civil a sa Pobla, Alejandro Perdigón, ha exposat que “no hi ha variacions significatives quant a la comissió de delictes o en nombre de denúncies en relació als anys anteriors”. A més, ha qualificat de positiva l’evolució pel que fa a la seguretat al municipi “perquè en nombres absoluts la delinqüència és reduïda, representa l’1.34% sobre el conjunt de les Illes Balears”. També ha volgut posar èmfasi en què “el percentatge de delictes a sa Pobla ha baixat un 5.1% de gener a setembre d’enguany en relació al 2018, s’ha augmentat en nombre de detinguts i en l’aclariment de casos”. Sobre la venda de drogues, ha dit que “s’hi està fent un seguiment i recabant informació en l'àmbit de la investigació”.

El regidor de Seguretat, Sebastià Franch, ha anunciat que l’Ajuntament de sa Pobla està estudiant la possibilitat d’adherir-se al sistema de seguiment integral de casos de violència de gènere del Ministeri d’Interior, conegut com VioGén, mitjançant un conveni. 

La Junta Local de Seguretat també ha acordat constituir una Comissió local de seguretat, formada per representants polítics, de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de sa Pobla per tal de coordinar les seves accions. De fet, els cossos de seguretat i el regidor de Seguretat, Sebastià Franch, ja es reuneixen setmanalment per analitzar la situació de la seguretat ciutadana però ara es vol donar un caire més formal a aquestes reunions.

També s’ha acordat posar en marxa el pròxim mes de desembre el pla de seguretat per les festes de Sant Antoni, que comptarà un any més amb la col·laboració d’ambdós cossos de seguretat i d’un dispositiu de reforç extern.

La regidora de Benestar Social, Xesca Mir, ha aprofitat la junta per avançar la intenció d’elaborar un Pla municipal de drogues i ha demanat als cossos de seguretat la seva col·laboració en actuacions preventives.

Marca Sa Pobla
logo fundacio