Júlia, el curtmetratge guanyador del I concurs de curtmetratges Rodant a casa

Júlia, el curtmetratge guanyador del I concurs de curtmetratges Rodant a casa

 

La situació excepcional que visquérem aquestes passades setmanes confinats a casa, des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de sa Pobla i la plataforma 'CortoEspaña' van posar en marxa el concurs 'Rodant a Casa' que convidava a crear petites pel·lícules durant el confinament dins les llars, tenint com data límit per presentar-les, el diumenge 17 de maig. La primera convocatòria d'aquest premi de curtmetratges ha comptat amb la participació de set propostes, i que el regidor de Cultura, Antoni Simó Tomàs, valora molt positivament.

El jurat compost per:

Laura Gost, escriptora i guionista guanyadora d'un Goya amb l'obra Woody and Woody, i també guanyadora de diversos premis entorn de aquest curtmetratge d'animació. Més tard també fou guardonada per altres obres escrites al V Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears amb el text Seguí i al IX Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta amb Matar al pare.

Antònia Payeras, actriu i actualment vivint a Madrid. Ha treballat en la interpretació de diferents sèries televisives com ara Paquita Salas, al cinema amb La Jaula, i ha treballat a diferents videoclips com ara el de Bajito d'Ana Guerra. Actualment treballa a l'escenari en una obra de teatre a Madrid.

Ferran Pascual, és tècnic audiovisual especialitzat en ràdio. Actualment és el responsable tècnic de la ràdio municipal de sa Pobla, i combina aquesta tasca amb la de tècnic d'espectacles. Actualment treballa també com a tècnic freelance en diferents produccions i fou un dels impulsors del grup Cap pela.

Membres de Corto España.

Reunit el jurat de forma telemàtica, després d'haver visualitzat les set propostes, l'obra guanyadora ha estat Júlia dirigida per Jaume Mesquida Ruiz i interpretada per Antònia Martínez Cantallops. El curtmetratge mostra l'evolució de l'estat d'ànim de l'únic personatge (Antònia Martínez) que apareix al curtmetratge durant el confinament. Des d'una situació de responsabilitat fins a la frustració de viure apartada del seu cercle la proposta narra una situació que una part important de la població s'hi sent familiaritzada. El curtmetratge que presenta, segons el jurat, un bon enregistrament i una bona tècnica cinematogràfica han estat un dels punts a favor que han col·locat la proposta a la cúspide del palmarès. Antonia Busquets, de 23 anys, natural de Sa Pobla, coguionista i protagonista, explica que la seva idea va ser “fer un curt molt ambiental i bastant obert. Partim d'una idea concreta de com les tecnologies i estar connectat tot el temps pot fer sentir a una persona, i més en confinament, que no pots tenir contacte físic. Però vam voler que quedés molt obert, per això no vam introduir cap diàleg”.

A grans trets el concurs ha tingut molt bona acceptació i els membres del jurat han valorat positivament la qualitat dels treballs presentats. "S'han complit els objectius previstos de promocionar el format de curtmetratge, situar-lo al lloc cinematogràfic i cultural que li correspon i apropar-lo al públic perquè participi activament gravant creacions audiovisuals", declara el Regidor de Cultura, Antoni Simó Tomàs.

 

Aquestes foren les 7 propostes, i l'ordre del palmarès:

 1. Júlia.
 
2. Un fantàstic dia de merda.
3. Des-connexió
4. De bot a bot
5. Des de Madrid confinats
6. La mutació
7. Una partida d'Scrabble
 

 

Marca Sa Pobla
logo fundacio