La Conselleria de Salut i Consum i l’Ajuntament de Sa Pobla col·laboren per fer front a l’increment de casos de COVID-19 al municipi

La Conselleria de Salut i Consum i l’Ajuntament de Sa Pobla col·laboren per fer front a l’increment de casos de COVID-19 al municipi

 
Segons les dades de proves diagnòstiques del Servei de Salut, sa Pobla té una incidència acumulada 712 casos per 100.000 habitants durant els darrers 14 dies, i una taxa de positivitat del 14,55 % a 7 dies

 

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, acompanyada per la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, s’ha reunit avui amb l’equip de Govern de l’Ajuntament de Sa Pobla, encapçalat pel batle, Llorenç Gelabert.

Durant la reunió, la consellera de Salut i la directora general de Salut Pública han informat a l’equip del consistori de l’evolució de la pandèmia de COVID-19 durant les darreres setmanes i la situació actual.

Segons les dades de proves diagnòstiques del Servei de Salut, Sa Pobla té una incidència acumulada 712 casos per 100.000 habitants durant els darrers 14 dies, i una taxa de positivitat del 14,55 % a 7 dies. S’han detectat un total de 96 casos nous durant les darreres dues setmanes (55 durant els darrers 7 dies). A les Illes Balears la incidència acumulada és de 200 casos per 100.000 habitants durant els darrers 14 dies, i una taxa de positivitat del 4,82 % a 7 dies.

A partir de diumenge es farà un cribratge amb tests d’antígens als habitants de Sa Pobla d’entre 16 i 59 anys. La població diana és de 7.300 persones.

Serà el primer cribratge amb test d’antígens que es faci a les Illes Balears. Els cribratges de tests d’antígens estan indicats per les principals institucions sanitàries i societats científiques quan la incidència de COVID-19 a un territori acotat és elevada, com n’és el cas de Sa Pobla.

La Conselleria de Salut i l’Ajuntament de Sa Pobla informaran durant els propers dies de l’horari i lloc del cribratge. No s’haurà de demanar cita prèvia i haurà controls d’accessos per fer complir les mesures de seguretat.

Ambdues institucions col·laboraran per fer intervencions comunitàries informatives i demanen als habitants del municipi que extremin les mesures de seguretat (ús correcte de la mascareta, rentant de mans, manteniment de la distància mínima interpersonal d’1,5 metres i bona ventilació dels espais tancats).

Marca Sa Pobla
logo fundacio