Inversions del Consell de Mallorca als equipaments culturals de Sa Pobla

Inversions del Consell de Mallorca als equipaments culturals de Sa Pobla

Durant l’any 2020 s’han duit a terme vàries inversions als diferents equipaments culturals de Sa Pobla

L’actuació realitzada a la biblioteca de sa Pobla, pel que fa a la infraestructura i equipaments de l’edifici, ha anat dirigida principalment a la renovació dels prestatges que acullen la nostra col·lecció local. Amb aquesta actuació, que ha implicat la substitució de 12 prestatgeries, hem assolit la renovació total d’aquests elements de l’edifici, iniciada uns anys enrere.

Durant l'any 2020 uns dels objectius de l'Arxiu Municipal, pel que fa a la infraestructura i a l'equipament de l'edifici, era pujar totes les signatures a la planta noble. Per això, hem adquirit prestatges nous i hem desmuntat i muntat vidres i portes de l'espai per poder ubicar totes les signatures a la planta noble i per crear un espai que s’adeqüi a les condicions que requereix la documentació de l'arxiu municipal. Així, hem pogut pujar les 4000 capses que faltaven. L'Arxiu consta actualment de 6.475 signatures. 

A més hem adquirit més mobiliari per poder rebre més fons d'autors/es poblers/es o que tinguin relació amb sa Pobla.

A l’espai Can Planes s’ha fet una inversió en el sistema de sonorització de la sala principal i la terrassa, millorant serveis i possibilitats per fer actes, exposicions, conferències, presentacions, tallers.... Ampliant capacitats per les futures propostes culturals.

A Sa Congregació s’han renovat els cortinatges de l'escenari de l'auditori, lloc on les companyies de teatre, grups musicals i altres professionals fan servir per oferir les seves propostes culturals.

Finalment també s’han pogut restaurar els dos conjunts de caparrots minyons,  d’aquesta manera es pretén donar als caparrots minyons la importància que mereixen com a Patrimoni material i immaterial -el significat de la festa de Sant Antoni i tot el sentiment que engloba-, imprescindible per història del poble de Sa Pobla. A més de dotar-los de les millors condicions per tal d’allargar la seva mida material. 


La inversió total ha estat de 20.410€, dels quals 13.516,59€ han estat subvencionats gràcies a les diferents línies d’ajuda per a equipaments culturals i Festes d’Interès Cultural del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

 

 

Marca Sa Pobla
logo fundacio