Acord definitiu entre Ajuntament i Conselleria d’Educació per començar l'escola nova

Acord definitiu entre Ajuntament i Conselleria d’Educació per començar l'escola nova

Una servitud de pas serà l’accés de l’alumnat i per on es farà la dotació de serveis de la nova escola


Aquest dijous 11 de març, s’ha duit a terme una reunió entre representants de la Conselleria d'Educació i de l'Ajuntament de sa Pobla per resoldre la problemàtica relacionada amb la dotació de serveis del futur centre d'educació infantil i primària de sa Pobla. 


El terreny, adquirit durant la passada legislatura, presentava una dificultat en la dotació de serveis. Si bé l'Ajuntament garantia l'entrada del terreny, la morfologia d'aquest accés encaria el cost de la dotació de serveis a causa de dificultats tècniques que, per motius de distància, obligaven a la instal·lació de sistemes d'impuls d'aigües. 


Després de diverses reunions entre les regidories d'Educació, Planejament Urbanístic i Urbanisme, s'han aconseguit superar les dificultats esmentades gràcies a la proposta per part de l’Ajuntament de tot un seguit de solucions i alternatives que han agilitzat les negociacions amb la Conselleria.


Finalment, l'Ajuntament de sa Pobla facilitarà l'accés de la dotació de serveis fins al CEIP mitjançant una servitud des del polígon. D’una banda, aquesta servitud garantirà una reducció de la despesa en la instal·lació de canonades pel subministrament d’aigua, l'evacuació d'aigües residuals i la xarxa elèctrica; i, per altra, facilitarà l'accés a l'alumnat i a les famílies. És una solució definitiva a les necessitats que requeria la Conselleria per posar en marxa les obres, la qual ha situat el projecte de sa Pobla com a una prioritat a partir del mes d'abril.


La Conselleria d'Educació, al seu torn, ha avançat que el centre serà realitzat amb una construcció eficient, equipant-lo amb aïllaments de bona qualitat i que a més s'instal·laran plaques solars capaces de produir 30 kWh. Aquest fet implicarà un estalvi al consistori pobler en energia elèctrica en els anys vinents.


Ambdues parts, la Conselleria d'Educació i l’Ajuntament de sa Pobla, es feliciten per arribar a aquest acord i desitgen que les obres comencin amb la màxima celeritat possible, "ja que aquesta escola és la prioritat de la present legislatura i una necessitat des de fa deu anys", ha conclòs l'equip de govern després de la reunió.


Sa Pobla, 11 de març de 2021

Marca Sa Pobla
logo fundacio