Albercords: I cicle de música clàssica a sa Pobla

Albercords: I cicle de música clàssica a sa Pobla

Des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de sa Pobla s'engega una proposta d'activitat cultural situada en els mesos de primavera i estiu. Temps que tradicionalment relacionam amb el renaixement de la naturalesa, la floració de les plantes i dels fruits, com el de la paraula que dóna nom al Cicle: Albercords, amb la qual relacionem els albercocs i els acords com a conjunt de notes musicals i unitat harmònica, entre la frescor i el color.

‘Hem passat un any dur i fosc, en què la pandèmia ens ha privat d'allò més primordial i també d'alguna cosa no menys important: la bellesa de viure la música en directe, un bé essencial per a l'enriquiment de les nostres ànimes i el foment d'una societat cada cop més rica’, expressa el regidor de Cultura, Antoni Simó Tomàs. Sens dubte, la cultura i l'art van fer que durant els mesos de confinament l'espera fos menys dura, i que durant la desescalada i en plena nova normalitat, el sector cultural ha estat capaç i tot un exemple de superació, adaptació i transformació a les noves circumstàncies.

Aquest cicle és una proposta per convertir les nits de primavera en una aproximació cap a la música clàssica i donar a conèixer els i les grans intèrprets del teixit musical de les Illes amb la voluntat de fer accessible la música a tots els públics.

L'esdeveniment és possible gràcies al suport del Consell de Mallorca, Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística i al 26è Festival de música clàssica d'hivern. Igualment d'important és agrair a totes les persones que participau en els actes culturals i mostrau interès en la programació que es fa des de la Regidoria, un acte recíproc que alimenta les ganes de portar noves propostes i nous formats.

Calendari

Xisco Aguiló i Pere Fiol (30 de maig)
Un concert centrat en dos instruments, el contrabaix i la guitarra romàntica, de construcció mallorquina, amb més de cent cinquanta anys d'antiguitat. El repertori escollit es nodreix d'obres de Franz Schubert, Reynaldo Hahn i Maurice Ravel, entre altres compositors, i constata la versatilitat i l'equilibri entre aquests dos instruments. La guitarra que s'escoltarà va ser construïda per Francesc Casasnovas i Fiol (1816-1876), al seu taller l'any 1863.

Trio Maressar (6 de juny)

El Trio Maressar és un trio de corda compost per tres joves músics professionals formats en diversos països d'Europa i amb trajectòria internacional. El grup neix de la passió comuna per la música de cambra i la voluntat d'apropar la formació del trio
de corda al públic. Amb el seu programa volen dur l'oient per un recorregut al llarg del seu repertori romàntic per a trio de corda, en què mostren el desplegament del seu llenguatge estètic i criden l'atenció sobre les possibilitats expressives de cada instrument i de la formació

Sol Negre (12 de juny)

El segle XVII comença amb el nou cant a una sola veu. Fins llavors les composicions vocals són per a conjunts de veus. El fet de ser una sola veu la que posa melodia al text permet tot un seguit de recursos dramàtics que fins llavors no s'han sentit. Aquest cant, amb les seves possibilitats expressives, i sent un sol personatge que canta, arriba a derivar en el naixement de l'òpera en 1600. Aquesta proposta se centra en la música vocal de mitjan segle XVII, moment que, per primera vegada, intenten suscitar emocions amb les obres. Entre les peces musicals s'intercalen explicacions sobre la situació política i social que causa aquest canvi en la producció musical.

Xisco Blanco i José Manuel Sánchez, interpretant a Maria Escalas (18 de juny)
Concert presentació del disc ‘Fons Matilde Escalas (Palma, 1870 - 2 de febrer de 1936)’. Un disc dedicat a una compositora i intèrpret desconeguda per al gran públic fins ara. Matilde Escalas, una dona moderna i creativa, autèntica i compromesa, va viure lliure i decidida, amb una sòlida formació i experiència musical que, com moltes de la seva època que es van dedicar a l'art, va ser silenciada. Concert emmarcat dins el 26è Festival de música clàssica d’hivern.

Download attachments:

Marca Sa Pobla
logo fundacio