Sa Pobla tanca tres dies de teatre amb més de 500 persones participant a l'Abopasfest

Sa Pobla tanca tres dies de teatre amb més de 500 persones participant a l'Abopasfest

Aquest cap de setmana sa Pobla ha celebrat el seu primer festival de teatre: Albopàs - I Festival de Teatre Alexandre Ballester, coincidint amb el desè aniversari de la mort del dramaturg pobler.

El festival ha estat una aposta clara de la regidoria de Cultura i de la jove companyia de teatre OVNIPRESENTS, per donar a conèixer l’obra i la figura de l'autor pobler, tot emmarcat dins l’Any Ballester.

El regidor de Cultura, Antoni Simó Tomàs, valora molt positivament el festival. "Hem aconseguit els objectius que ens proposàvem amb el festival des de la regidoria de Cultura: acostar la figura d'Alexandre Ballester a tot el poble i cobrir un deute pendent de sa Pobla cap al seu autor més rellevant. També és una satisfacció per l'Ajuntament l'acollida que ha tengut el festival per part del públic, exhaurint les entrades de gairebé totes les activitats proposades. Esperam que aquest cap de setmana només sigui la llavor i que Albopàs s'expandeixi per molts d'anys més amb la fita de recuperar i donar veu a autors de les lletres catalanes", ha declarat.

Per a Bet Palou, directora artística del festival, "després de la cloenda d'Albopàs - I Festival de Teatre Alexandre Ballester només tenim paraules d'agraïment cap a totes les persones que han fet possible tot això: voluntaris, amics, participants i especialment a la família Ballester. Hem exhaurit totes les entrades, amb una participació rècord i no podem estar més contents".

El festival ha comptat amb diferents rutes teatrals que han recuperat personatges de l’obra de Ballester a través d’un recorregut pel centre del poble. Les rutes es varen dur a terme els passats divendres, dissabte i diumenge, amb tres sessions els dos primers dies i dues el darrer.

La jornada del dissabte va concloure amb unes lectures dramatitzades fruit d’un taller obert a tot el poble amb Bet Palou i Bel Albertí com a professores.

Finalment, el colofó del festival es va donar diumenge amb l’estrena d’una de les obres inèdites de Ballester, "L’única mort de Marta Cincinnati", un cant a la vida i a la pau.

Totes les activitats del festival han penjat el cartell de venut. Ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, de la vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Bel Busquets, i el director del Teatre Principal, Pep Ramon Cerdà. A més, de les autoritats de municipals de sa Pobla i d’altres municipis dels voltants.

Sa Pobla, 28 de juny de 2021.

Marca Sa Pobla
logo fundacio