Barnasants reprèn la programació de Mallorca amb 8 concerts aquesta tardor a Sa Pobla i Manacor

Barnasants reprèn la programació de Mallorca amb 8 concerts aquesta tardor a Sa Pobla i Manacor

Sa Pobla, 29 de setembre de 2021 – L’edició 2021 del Barnasants Illes Balears, lluny d’haver acabat el passat 18 de juliol després del concert antològic de Maria del Mar Bonet i Borja Penalba al Teatre Principal de Palma amb les entrades exhaurides, continua aquesta tardor a Mallorca i s’estendrà fins al mes de novembre, amb 8 concerts, la majoria dels quals propostes emergents de cantautors mallorquins i menorquins. Amb l’objectiu de consolidar el seu caràcter confederal i les complicitats establertes amb diferents organismes i agents d’un territori que comparteix llengua i cultura, el festival de referència de la cançó d’autor ha sumat una seu més a la seva programació baleàrica: Sa Pobla. Així, l’espai cultural Sa congrecació de Sa Pobla se suma a la llista de seus i espais ja existents del Barnasants, el projecte de cultura d’autor en xarxa més important d’Europa, amb més de 150 concerts anuals repartits entre Catalunya, les Illes Baleras, el País Valencià, la Catalunya del Nord i l’Alguer. Dels 8 concerts programats aquesta tardor, 6 es duran a terme a Sa Pobla i 2 a Manacor.

A més, aquesta programació de tardor estarà formada per 4 propostes femenines i 4 propostes masculines, quelcom que mostra un cop més la clara voluntat del festival d’oferir un espai que reconegui el talent femení en igualtat de condicions. D’altra banda, les propostes d’aquesta tardor seran totes d’artistes joves i en llengua catalana, un fet que el Barnasants considera que és la prova fefaent que el nou talent local en llengua pròpia hi és; ara només falten les polítiques culturals adequades per tal que rebi l’impuls necessari.

Com ja és habitual en el Barnasants, les dates escollides del festival no són mai a l’atzar. Així doncs, coincidint amb la Diada Nacional del País Valencià per tal de reivindicar els lligams culturals, històrics i lingüístics existents entre aquest territori i Mallorca, Marga Rotger i Amulet seran els encarregats d’encetar aquest cicle de tardor del festival Barnasants a Sa Congregació de sa Pobla, el proper 9 d’octubre a les 19:30 h. Aquest espai també serà la seu dels propers quatre concerts, repartits en dos dies. Així, el 23 d’octubre serà el torn del manacorí Miquel Serra i de l’artista emergent menorquí Borja Olives. El primer divendres de novembre, dia 5, viurem un vespre de temàtica menorquina amb dos artistes consolidats: Clara Gorrias i Leonmanso. És la primera vegada que la menorquina actua al Barnasants Illes Balears amb un concert íntim, a piano i veu, en què sonarà música Mediterrània amb certs detalls de jazz. El menorquí Leonmanso torna a l’edició d’enguany després de dos anys sense fer-ho.

Manacor també serà l’escenari de dos concerts d’aquest cicle de tardor. El divendres 19 de novembre, dins del marc de les Jornades Professionals que organitza el Barnasants, actuaran Glòria Julià i Víctor Leiva.

Finalment, clourà la programació de tardor la mallorquina Maria Hein amb la presentació oficial del seu disc debut, Continent i contingut el dissabte 20 de novembre a Manacor, el dia de l’aniversari de la mort del dictador franquista, Francisco Franco. Una bona manera de recordar que només la cultura pot combatre la barbàrie, tal com crida l’eslògan de l’edició d’enguany del Barnasants.

Marca Sa Pobla
logo fundacio