La catorzena edició d’Art i Copes estarà dedicada al seu impulsor, l’artista pobler Ferran Pizà

La catorzena edició d’Art i Copes estarà dedicada al seu impulsor, l’artista pobler Ferran Pizà

Els pròxims 8, 9 i 10 d'octubre sa Pobla celebrarà la catorzena edició d’Art i Copes, enguany dedicada a l’artista pobler Ferran Pizà, impulsor d’aquesta trobada cultural.

Cinc espais públics i 13 de privats serviran d’escenari per mostrar l’obra de prop d’un centenar d’artistes, en una edició que traspassarà de nou allò plàstic per incloure teatre, dansa i música.

El primer tinent de batle de Cultura, Antoni Simó Tomàs, ha declarat que “dedicar aquesta edició d'Art i Copes al pare de la iniciativa és un reconeixement més que merescut i, si parlem de Ferran Pizà, és doblement merescut. Ho és per dues raons: per la seva generositat i per la seva humilitat. És una sort comptar amb ell dins el món de la cultura local i, per què no? dins l'esfera artística mundial. És una edició especial, molt digna i molt participativa, que sens dubte serà un tast artístic i cultural molt gustós. D'aquesta manera, convida a fer feina i sobretot a seguir”.

L’acte inaugural tendrà lloc a Can Planes - Espais d’Art i Cultura el divendres 8 d’octubre a les 19.00h amb la inauguració de l’exposició central Ferran Pizà, Artistalocal. Jocs de matèria

L’artista David Campaner, al comissariat i organitzador de l’esdeveniment, ha destacat que “el punt de partida serà a Can Planes amb l’exposició de Ferran Pizà. En aquest sentit, hem de dir que no hem volgut fer una retrospectiva en el sentit més clàssic, sinó que l’objectiu és que l'ànima i sobretot la forma de fer de Ferran Pizà quedin molt ben reflectides a l'exposició”.

Per tercer any consecutiu, els artistes que exposaran als espais públics han estat seleccionats mitjançant una convocatòria oberta. Per a David Campaner, “enguany, ha estat un èxit de participació, fet que implica més feina a l’hora de fer la selecció. Obrirem els espais municipals de Can Soler, l’Ajuntament, Can Verdal i els Cavallets per donar cabuda a l’obra”. Els artistes participants sera El Circo, Le Petit Kaiser, Tomeu Vidal, Mª Soledad, Joan Perelló, Mª Teresa, Maria del Carme Coll i Pérez, Carlos Danús, Jorge Cabral, Antoni Tomas Torrens, Malika Kathir, Sara Fernández Jorslov, Coll Bernat, Anna Vallespir, Joana Mª Valls, Bipolaritats, Rosa del Barco, Leticia María, Leolo Collage, Lluís Vidaña, Francisco García, Victòria G. Masdeu, The Apartment Man, Diego J. Hernández, Cianotipas, María Gómez, Margalida Rotger - David Campaner, Les Performers (Victòria G. Masdeu, Marta Font, Leticia María, Olga Manzanaro i Margalida Rotger), Antoni J. Fluxà, Miquel A. Villalonga, Manuel Santiago, Rosa A. Fiol, Alexandra Castillo Campoy, I Certamen Internacional de Poesía Visual Un cop d’ull. Aula poètica de la Fundació ACA, Marc Gómez - Diocles i Juan A. Saavedra.

També s’ha de ressaltar la col·laboració amb diferents entitats o projectes artístics com La Casa Amarilla de Màlaga, Can Gelabert de Binissalem o Art Nit Campos. De fet, aquest és el tret diferenciador de la convocatòria perquè propiciarà que projectes i artistes seleccionats a sa Pobla vagin a aquests espais.

Als espais privats, exposaran Joan Llaneras, Xisco Grimalt, Pere Plomer, Juraci Santana, Felip Caldés i Antoni Gost Curro, Cati Mari Alorda, Andreu Quetglas, Pep Barceló, Jaume Serra, Gaizka Merino Tsutsui, Andrés Ramos, Dolors Comas, Caty Mari Carbonell, Toni Moragues, Aina Cladera i Joan Perelló.

Per aprofundir més en l’experiència s’han programat visites guiades al llarg del cap de setmana a l’exposició central de Ferran Pizà, a Can Soler i al carrer Mercat.

Enguany, també s’ha de destacar la implicació dels centres educatius amb el treball dels seus alumnes en torn a la figura de Ferran Pizà. Una feina que es podrà veure al carrer Mercat a través de l’exposició Art i Joves. En aquest sentit, el regidor Antoni Simó Tomàs ha explicat que “per donar a conèixer l’obra de Pizà, tots els alumnes de quart, cinquè i sisè de primària han visitat el seu taller. A més, l’obra de l’artista també ha estat explicada a les escoles, presentada pels també artistes Antoni Gost, Curro, i Felip Caldés. Des d’aquí, vull agrair-los el fet de mostrar-se sempre predisposats a fomentar la cultura a sa Pobla”.

El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, ha valorat “l’encert de donar a conèixer l’obra de Ferran Pizà, una persona totalment involucrada en la vida cultural de sa Pobla” i ha agraït “la implicació de Pizà des del primer dia i la gran tasca de totes les persones que fan possible la qualitat artística d’Art i Copes i l’oportunitat de nodrir el nostre poble de cultura, art i esperit crític”.

A més, l’Art i Copes 2021 ve acompanyat de teatre amb la participació de les companyies Ovnipresents i Teatrix. També de dansa i música. Al llarg del cap de setmana, hi haurà concerts d’Alisis Saxophone Duet, música clàssica al carrer amb Sira Pellicer i Hugo Lomba (guanyadors d’Art Jove), Mar Grimalt i Mon Joan Tiquat (guanyadors d’Art jove) i el dissabte el concert de Marga Rotger i Amulet, dins el festival Barnasants.

A més, el dissabte fins a les 22.00h, a la Plaça Major se celebrarà el mercat i exposició d’art PopUp.

Marca Sa Pobla
logo fundacio