Premi homenatge 2023

TONI MIRANDA, UN HOMENATGE
Dijous, 3 d’agost a les 20,30 hores
Centre Cultural Sa Congregació

Toni Miranda

 

Per la seva llarga trajectòria, encara activa, per la seva vinculació i participació amb el Festival Mallorca Jazz sa Pobla i per la seva contribució del gènere jazzístic el guitarrista Antoni Miranda s’erigeix amb el Premi Festival Mallorca Jazz sa Pobla 2023! Ens brindarà un concert de celebració a guitarra sola.

Antoni Miranda (1960) des de la seva infància du un idil·li amb la guitarra. De ben jovenet freqüentà el ‘Centro de la guitarra’, temple musical del anys seixanta i setanta a Palma, on s´interessa pel jazz i coneix Salvador Font “Mantequilla” i Manolo Bolao, amb qui comparteix escenaris durant uns anys.

Fundador de diferents formacions jazzístiques com “Brossat” i “Téntol”, i col.laborador habitual a sessions discogràfiques, ha format part de la Big Band de Palma i ha representat les Illes Balears a la “Muestra Nacional de Jazz” de l´any 1989.

Miranda ha participat en tota mena de formacions, aliances creatives diverses, com ara Ricardo Pla (Irakere), Alex Acuña (Weather Report), Peter Erskine (Steps Ahead), etc.

Dins l´apartat educatiu cal esmentar la seva adhesió a la Associació “Traveling School”  de Jimmy Weinstein i Lilly Santon extremadament relacionada amb el festival de jazz pobler.

Ha consolidat una personalitat pròpia amb un jazz mediterrani, extravertit, fresc i obert a la recerca de noves formes d’expressió́.


Source URL: https://www.sapobla.cat/node/13983