FESTIVAL DE JAZZ 2017

El FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA s’endinsa en la seva tercera dècada de vida amb la voluntat intacta de seguir apostant tant pel present de l'escena jazzística com per revisar i reinterpretar el llegat del gènere i els seus mestres.

Del 31 de juliol al 27 d’agost la bona música sonarà amb força a la plaça Major de sa Pobla. La 23ª edició del FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA torna gràcies al suport de tots els implicats a mantenir un festival històric amb una trajectòria d’indubtable qualitat musical. L’actual situació econòmica dificulta considerablement el finançament del Festival i és d’obligació reconèixer la decidida passa cap endavant d’empreses privades que han volgut donar el seu suport a l’esdeveniment.

Sa Pobla, Mallorca
Festival de Jazz de sa Pobla

En aquesta edició, es realitzarà un programa de concerts i d'activitats paral·leles amb artistes de primera fila mundial, a l'escenari principal i cada dia del mes d'agost, a l'escenari central de la plaça Major, es podrá gaudir de diversos concerts amb grups de diferents tendències del jazz. Tornarem a convertir sa Pobla en el punt de referència dels aficionats a aquest gènere.

L’encarregat de l’obertura del festival d’aquest any és un dels saxofonistes més versàtils i prolifics de la música jazz, Ernie Watts, acompanyat d’un quartet de gran caràcter. Per al següent concert tindrem el cantant i contrabaixista Richard Bona acompanyat de Mandekan Cubano. Bona es proposa explorar la relació entre la música de l'Àfrica occidental, d'on van sortir els esclaus que revolucionaren la música a l'altra banda de la mar, i les tradicions cubanes, hereves directas del ritme africà.

Sa Pobla, Mallorca
Festival de Jazz de sa Pobla

Seguirà la contrabaixista italo-espanyola Giulia Valle, una de les compositores més representatives del jazz fet a Europa. Valle lidera una de les formacions més estimulants del jazz que es cuina avui per aquestes latituds, en companyia de l'extraordinari pianista balear Marco Mezquida i David Xirgu un dels bateries més innovadors de l'escena actual. 

El baterista i compositors Jimmy Weinstein és el coordinador del projecte pedagògic, que arriba a la dotzena edició, Semanari Internacional de Jazz amb la Traveling School. Aquest any proposa una sèrie de novetats, a més de continuar amb el seminari per a músics d'iniciació al jazz i d'un nivell intermedi, es programen dos seminaris més per a músics professionals. Una classe magistral per Large Ensemble amb Pedro Cortejosa, gran saxofonista i compositor, ès un referent del jazz andalús i nacional i una altra classe magistral especial per a cantants amb la llegendària vocalista Sheila Jordan, una de les grans del jazz internacional.

L'oferta musical es complementa amb una magnífica exposició de Jimmy Bernardini, titulada "Jazz Portraits". Que ens acompanyarà durant tot el Festival a la sala es Cavallets de la plaça Major.

Festival 2017

Source URL: https://www.sapobla.cat/node/13841