Programació

SA POBLA JAZZ COLLECTIVE 

Dimarts, 23 de juliol, a les 22 hores  
Plaça Major

Sa Pobla Jazz Collective

© Dani Alvarez

Una formació en format Big Band integrada majoritàriament per músics de la illa. Treballa amb joves músics projectant les seves melodies realitzades a nivell local per projectar a nivell nacional la música creada a Mallorca i presentada amb primícia al nostre esdeveniment. Les seves harmonies jazzístiques reviuen les tonades de treball del camp que antigament els nostres avantpassats interpretaven mentre feien les seves tasques agrícoles al camp de sa Pobla. Dirigits per Toni Vaquer.

 

ARTEMIS 

Dilluns 29 de juliol, a les 22 hores
Parc de Can Cirera Prim

Artemis

Renee Rosnes, piano i Fender Rhodes; Ingrid Jensen, trompeta; Nicole Glover, saxo tenor; Noriko Ueda, contrabaix; Allison Miller, bateria. 

La formació Artemis és un autèntic supergrup de jazz, el millor grup de l’any segons la revista de referència ‘Downbeat’, una formació instintiva i indomable procedents de diversos països, es van unir per primera vegada per fer una gira de festivals a Europa l’estiu de 2017. 

El nom d’Artemis, està inspirat en honor a la deessa grega filla de Zeus i germana bessona d’Apol·lo. El projecte va sorprendre a Don Was que no trigaria gaire a fitxar aquestes deesses del jazz amb el segell Blue Note. 

Artemis actuen amb poder, passió, intensitat i sensibilitat, presenten composicions fluides, inspirades i interactives, simplement impressionants i úniques. 

Tres anys després del primer àlbum homònim, aquest col·lectiu 100% femení, han publicat la seva nova obra “In Real Time”, elogiada per la premsa especialitzada. 

Artemis activen en una veu col·lectiva i un enfocament visionari el Jazz sense fronteres.

https://artemisband.com/

 

ANA CARLA MAZA 

Dimarts 6 d’agost, a les 22 hores
Parc de Can Cirera Prim

Ana Carla Maza

Ana Carla Maza, violoncel acústic i veu; Norman Peplow, piano; Marc Ayza, bateria. 

Ana Carla Maza, la violoncel·lista i compositora cubana, presenta la seva música en format trio i ens introdueix de ple en el colorit univers del seu recent àlbum “Caribe”. 

Nascuda a l'Havana dins d'una família de músics, Ana Carla Maza viu la música des de ben jove. Alumne de Míriam Valdés, filla de Bebo Valdés. 

Tot i que va començar la seva carrera amb el piano, va acabar abraçant el violoncel, instrument que convertiria en el seu instrument preferit i talismà per a la seva creació. 

Després d'una etapa a Barcelona, l'artista decidiria assentar-se a París on va començar els estudis al Conservatori de la ciutat. Pocs anys després arrancaria la seva carrera en solitari amb un àlbum debut, Solo Acústic Concert, editat el 2016. 

El 2024, la seva discografia compta ja amb quatre àlbums. A ‘Caribe’ la compositora construeix tota una declaració d’amor a Llatinoamèrica, la música i les fortes figures femenines. Un himne a l’alegria de viure, una oda a l’esperança, una obra molt personal en què alterna la seva sensibilitat femenina i el colorit del jazz llatí. 

https://www.anacarlamaza.com/

 

IRENE REIG & THE BOP COLLECTIVE 

Dimarts 13 d’agost, a les 22 hores
Parc de Can Cirera Prim

Irene Reig and the Bop Collective

Irene Reig: Flauta, Saxo alt, Saxo soprano, Composició, Direcció. Marta Garrett: Veu. Joan Mar Sauqué: Trompeta. Alaba Pujals: Trombó. Héctor Florià: Saxo tenor. Joan Monné: Piano. Giuseppe Campisi: Contrabaix. Joan Casares: Bateria. 

Presentació Nou Àlbum "Decisió i Coratge" 

La compositora i saxofonista Irene Reig és una de les representants més destacades de la nova generació de músics de jazz. ‘Decisió i Coratge’ és el títol del tercer disc d’Irene Reig i l'octet The Bop Collective. Una crida a fer el cor fort davant les dificultats i a actuar amb convicció i fermesa. A creure en els propis ideals i objectius i dur-los a terme. 

Decisió i Coratge és un disc que marca un avant i un després en la trajectòria d'aquest projecte. Un recull de vuit temes que mostra l'evolució i la inquietud musical dels vuit músics de la formació, tots ells destacats artistes de l'escena del Jazz actual.

L'estètica de The Bop Collective és el fruit d'una vida dedicada a la música: les composicions i els arranjaments de la saxofonista Irene Reig pivoten entre la tradició del Jazz i l'actualitat musical. Una aposta que, tot i preservar l'essència de les melodies arrelades al cant, explora l'harmonia i la mètrica de moltes branques diferents dins el món de la música.

thechangesmusic.com/bop-collective 

https://www.instagram.com/irenereigg/

 

MARTA SÁNCHEZ TRIO 

Dimarts, 20 d’agost, a les 22 hores
Parc de Can Cirera Prim

Marta Sánchez Trio

Marta Sanchez, piano. Michael Formanek: baix. Andres Litwin: batería. 

La pianista i compositora madrilenya Marta Sánchez fa temps que deixa empremta a l'escena novaiorquesa, amb la seva música creativa, contemporània i original; i, en els darrers anys, ha obtingut un reconeixement internacional que la situa com una de les pianistes emergents més interessants del Jazz dels nostres dies. 

Sánchez es va traslladar, gràcies a una beca Fulbright, a Nova York el 2011 per cursar un Màster en Interpretació de Piano de Jazz a la NYU. Des de llavors ha publicat 5 discos amb el seu quintet: Partenika (2015), Danza Imposible (2017), El Rayo de Luz (2019) i SAAM (Spanish American Art Museum) (2022). Tots ells van rebre elogis de la crítica i la premsa nord-americana, incloent The New York Times, Wall Street Journal, Fresh Air, WBGO, DownBeat, All Music i All About Jazz. 

Sánchez ha realitzat gires pels Estats Units i Europa, i ha actuat en prestigiosos escenaris i festivals com el Festival de Jazz de Madrid, Eurojazz a la Ciutat de Mèxic, Eurojazz a Atenes, el Festival de Jazz de Vitòria Gasteiz, el Winter Jazz Festival a Nova York, i festivals a Nicaragua, Guatemala entre d'altres. Als Estats Units, s'ha presentat a reconeguts clubs, incloent Dizzy's Club, Jazz Gallery, Village Vanguard, Birdland, Blue Note, 55 Bar, Smalls… 

El mes d'abril publicà 'Perpetual Void' (Intakt Records) en formació de trio que compta amb Chris Tordini i Savannah Harris. Aquest àlbum segurament serà un dels enregistraments de trio de piano més convincents d'aquest any.

https://www.martasanchezmusic.com/

 

Fulletó Jazz 2024.pdf


Source URL: https://www.sapobla.cat/node/13683